El BOE publica cinc ordes per a regular les fases 0 i 1 de la desescalada

També s'ha publicat l'orde que estableix un procés de "permanent diàleg" amb les comunitats autònomes

El BOE publica cinc ordes per a regular les fases 0 i 1 de la desescalada
El BOE publica cinc ordes per a regular les fases 0 i 1 de la desescalada

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest diumenge les cinc ordes per a regular les fases 0, i en alguns casos la 1, de la desescalada.

Fase 0

Aquestes ordes permetran la reobertura d'establiments i locals comercials minoristes de fins a 400 metres quadrats. Per a la prestació de serveis s'haurà d'establir un sistema de cita prèvia i de forma individualitzada i mesures de seguretat i higiene, a més de mantindre dos metres de distància. Els establiments hauran d'higienitzar-se dues vegades al dia i en cas que disposen de provadors, s'hauran de netejar després que cada client els utilitze.

Pel que fa a bars i restaurants podran rebre clients però sols per a recollir la comanda, que haurà de fer-se en línia o per via telefònica.

Quant al sector de la construcció, es permetrà reprendre aquelles obres que no interferisquen amb les persones no relacionades amb l'activitat de l'obra. També podran realitzar-se en locals, habitatges o altres zones delimitades de l'edifici no habitades i a les quals no tinguen accés els residents.

Fase 1

En aquesta fase, que començarà previsiblement l'11 de maig, el govern ha decidit ampliar del 30 al 50 per cent l'aforament permés en terrasses dels establiments hostalers, i també es permetran reunions de fins a 10 persones, major flexibilitat per a acudir a vetlatoris, enterraments i cerimònies eclesiàstiques.

Durant aquesta fase també podran realitzar-se desplaçaments en transports privats de fins a nou places, inclòs el conductor. Per a respectar la distància interpersonal, s'estableix un límit de dues persones per cada fila de seients. En els transports públics col·lectius es procurarà garantir la màxima distància possible prenent com a referència la mitat de les places assegudes disponibles i de dos viatgers per cada metre quadrat en la zona per a viatjar drets. Serà obligatori l'ús de mascaretes i per això, se'n repartiran un milió i mig des de demà a la Comunitat Valenciana.

Finalment, el BOE ha publicat també l'orde que estableix la posada en marxa d'un procés flexible, de permanent diàleg i col·laboració amb les comunitats autònomes.

També et pot interessar

stats