Bars i restaurants de València xifren en 5,5 milions d'euros les pèrdues pel toc de queda

Denuncien que és un “nou colp” per a un sector on la facturació ha caigut ja per damunt del 50%.

Interior d'un bar a València
Interior d'un bar a València / Europa Press

La Coordinadora d'Hoteleria dels Barris de València ha assenyalat aquest divendres que el toc de queda o confinament nocturn de 00.00 a 06.00 del matí anunciat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, tindrà un cost d'1 milió d'euros per a aquests locals a la ciutat de València i de 5,5 milions d'euros en l'àmbit autonòmic. Segons denuncien, aquestes xifres suposen “un nou colp” per a l'activitat de les pimes hoteleres, que, en aquests moments, suporten caigudes de facturació per “damunt del 50% respecte a 2019”.

Segons dades recopilades pel col·lectiu, per cada hora menys d'activitat la mitjana es deixa d'ingressar una mitjana de 160 euros al dia, depenent de la mena de local i per zones. La coordinadora ha recalcat que per a tancar a les 00.00 hores, mitja hora abans, com a mínim, cal començar a desallotjar els clients i recollir cadires i taules de terrasses.

Els hotelers adverteixen que les reunions familiars i d'amics, que són les que “més focus de contagi provoquen”, previsiblement, “es multiplicaran com a alternativa a les restriccions del toc de queda”. Per això, consideren que no cal aplicar noves restriccions a l'activitat dels establiments públics que desenvolupen la seua activitat “amb tota mena de mesures preventives”.

Al costat de la complicada conjuntura per a l'hoteleria, són els locals d'oci els que estan en una situació “més dramàtica”, a conseqüència de l'encadenament dels tancaments decretats per la Generalitat. Per això, des de la Coordinadora d'Hoteleria dels Barris de València, “considerem essencial que han de recuperar com més prompte millor la seua activitat en horari diürn i prestant serveis per a evitar la seua ruïna definitiva”.

El sector demana un pla de rescat “real”

Des del col·lectiu insisteixen que el sector necessita un pla de “rescat real”, que contemple ajudes “directes i incentius similars” a les que s'han posat en marxa per a altres sectors, com el bo turístic llançat fa uns dies. “Els diners ha d'arribar a tot el teixit empresarial més vulnerable i afectat per la crisi”, han reclamat.

També et pot interessar

stats