Afluència massiva en els punts mòbils de vacunació, amb quasi 5.000 dosis administrades des de divendres

Les llargues cues es repeteixen durant tot el pont en el punt instal·lat a la plaça de Manises de València, que ha avançat l'horari d'obertura

Cues quilomètriques a la plaça de Manises, aquest dimecres / À Punt NTC

El punt mòbil de vacunació que la Generalitat ha instal·lat a la plaça de Manises de València, al costat del Palau de la Generalitat, està registrant una afluència massiva en el pont de desembre. Milers de persones ressagades en la vacunació contra la covid o amb alguna dosi pendent han acudit a posar-se la primera injecció.  

Sols dimarts s'administraren 1.758 dosis en aquest punt, segons dades facilitades per la Conselleria de Sanitat Universal. Aquest dimecres, festiu per la Immaculada, continuen veient-se llargues cues en la cèntrica plaça i els carrers propers, i s'espera superar la xifra d'injeccions de la jornada anterior. De fet, l'elevada demanda ha obligat a avançar en una hora l'obertura de la caseta perquè hi havia gent esperant des de la matinada. 

L'afluència multitudinària per a immunitzar-se contra el coronavirus es repeteix al llarg del territori, en els llocs on Sanitat Universal ha habilitat punts mòbils de vacunació. En l'instal·lat al centre comercial Zenia Boulevard d'Oriola (Baix Segura) s'administraren 945 dosis aquest dimarts. En total des del divendres passat s'han posat 4.899 vacunes contra la covid-19 en els punts mòbils de tota la Comunitat Valenciana.

Per al pròxim cap de setmana, la Conselleria de Sanitat Universal també ha programat diferents punts de vacunació per a continuar estirant al màxim la cobertura vacunal entre la població. A Alacant, en el centre comercial Plaza Mar 2, es tornarà a vacunar el divendres 10 de desembre, en horari de 15:00 a 20:00 hores, i a Castelló de la Plana s'habilitarà el punt del centre comercial La Salera, de 16:00 a 21:00 hores. El dissabte 11 de desembre, a més, obrirà de nou el punt de vacunació en el centre comercial Benidorm Finestrat, de 16:00 a 20:30 hores.

L'obligatorietat del certificat covid a la Comunitat Valenciana, anunciat el 25 de novembre i en vigor des de la mitjanit del divendres 3 al dissabte 4, ha incrementat un 74% l'administració de primeres dosis en el territori durant la darrera setmana de novembre, si es comparen les xifres amb la primera setmana del mateix mes. El creixement és més acusat a la província de Castelló, que quasi ha triplicat la xifra en un mes, segons dades de Sanitat Universal.

El document s'exigeix des del cap de setmana, a manera de salconduit, per a entrar en locals d'oci i restauració amb aforaments de més de 50 persones; espais dedicats a activitats recreatives i d'atzar amb servei de menjar; esdeveniments i celebracions de més de 500 persones on no sempre es puga portar posada la mascareta i també en les visites a hospitals i residències de serveis socials.

També et pot interessar

stats