9.648 nous positius, rècord de contagis quinze dies després del pont de desembre

És el dilluns que més nous contagis s'han notificat en tot el 2021 i la segona xifra més alta de positius notificada en tot l'any

Una sanitària realitza una prova de PCR
Una sanitària fa una prova de PCR / À Punt NTC

Dues setmanes després del pont de desembre, la cinquena onada continua avançant amb força i deixant xifres de rècord. Aquest dilluns la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat 9.648 nous positius per coronavirus a la Comunitat Valenciana, cosa que fa que aquest siga el dilluns que més nous contagis s'han notificat en tot el 2021 i la segona xifra més alta de positius notificada en tot l'any. 

Això si, cal tindre en compte que fins a mitjan mes d'abril, Sanitat actualitzava les dades tots els dies, mentre que entre el 17 de maig i el 6 d'agost no donava dades epidemiològiques els diumenges i, des del 7 d'agost, no n'ha donat ni dissabtes ni diumenges. Per tant, les xifres de hui corresponen als nous contagis detectats des de divendres, i no només a les últimes 24 hores, mentre que el dia que més nous positius ha notificat Sanitat en tot el 2021 —9.810 el dimecres 20 de gener— si corresponien al balanç de l'últim dia. En canvi, si es mira la mitjana mòbil setmanal, actualment és de 3.231,14 contagis, mentre que el màxim registrat enguany va ser de 7.995,29 el 26 de gener de 2021. 

Quant als casos actius, aquest dilluns n'hi ha 33.821, més de 5.000 casos més que divendres passat.

Continua creixent també la pressió hospitalària, que ja ha superat àmpliament el pic màxim que es va registrar en la quarta onada —731 el 2 d'agost—, ja que hui n'hi ha 812 persones ingressades als hospitals valencians per covid-19. D'elles, 148 estan a les unitats de cures intensives, 33 més que el dia que més va haver-hi durant l'anterior onada.

Sanitat ha notificat, a més, onze noves defuncions des de divendres, per la qual cosa la mitjana mòbil a set dies es manté en 6,86. Fins ara, la covid s'ha cobrat la vida de 8.032 persones a la Comunitat Valenciana.

No s'ha detectat cap brot que tinga deu o més casos associats. 

També et pot interessar

stats