Més del 70% de la població valenciana major de 12 anys té la pauta completa de la vacuna

La Conselleria de Sanitat considera complit l'objectiu marcat per a final d'agost i posa la mirada en arribar al 90% abans del Nou d'Octubre

Una sanitària vacuna un adolescent en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València
Una sanitària vacuna un adolescent a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València / Twitter: @GVAsanitat

La Comunitat Valenciana ha superat aquest dimecres el 70% de majors de 12 anys —el que l'estratègia d'immunització espanyola considera població diana, susceptible de rebre les vacunes— amb la pauta completa, segons ha anunciat la Conselleria de Sanitat Universal en l'actualització diària de les xifres de la pandèmia. Aquesta xifra s'ha replicat també en l'àmbit nacional, tal com ha informat el Ministeri de Sanitat aquest dimecres.

En total són 3.157.087 persones, el 70,34% de la població valenciana vacunable (major de 12 anys), les que han finalitzat el cicle d'immunització, amb una o dues dosis segons si se'ls han administrat Pfizer, Moderna o AstraZeneca, o la monodosi de Janssen. Per províncies, el repartiment és el següent: 371.738 a Castelló, 1.130.544 a Alacant i 1.654.805 a València.

Si es considera el total de la població censada a la Comunitat Valenciana en 2020, 5.057.353 persones segons l'INE (la xifra inclou els menors de 12 anys per als quals encara no hi ha cap vacuna contra el coronavirus aval·lada per les autoritats sanitàries), el percentatge de persones amb la immunització completa baixa huit punts fins al 62,43%.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha recalcat que s'ha complit ja l'objectiu que es va marcar el govern valencià per a final d'agost. En un missatge compartit a través de Twitter, la responsable sanitària ha agraït l'"esforç col·lectiu" de la societat i la tasca dels equips de vacunació en el procediment d'immunització contra la Covid-19. 

Des de la Conselleria insisteixen que “la vacuna és la millor arma, i la seua eficàcia està més que demostrada, per la qual cosa l'objectiu continua sent que la major part de la població estiga protegida contra el virus”. El pròxim repte que s'ha marcat la Generalitat és arribar a la festivitat del Nou d'Octubre amb el 90% de la població diana ja totalment immunitzada. 

També et pot interessar

stats