El 31% dels municipis valencians ha registrat almenys un brot de Covid-19

Des que va finalitzar l'estat d'alarma, s'han registrat brots en 168 de les 542 localitats valencianes.

Municipis valencians que han registrat almenys un brot de Covid-19
Municipis valencians que han registrat almenys un brot de Covid-19 / À Punt NTC

Des que va finalitzar l'estat d'alarma, s'ha registrat almenys un brot de coronavirus en 168 dels 542 municipis que conformen la Comunitat Valenciana, és a dir un 31% de les localitats valencianes ja s'ha enfrontat a aquest fenomen. Cal recordar que es considera un brot el contagi de tres o més persones per Covid-19 en un mateix moment o lloc.

El primer rebrot en terres valencianes es va confirmar el 24 de juny en una empresa càrnia de Rafelbunyol (Horta Nord) i, fins a l'última actualització de dades oferida per la Conselleria de Sanitat, s'han notificat 96 rebrots a la província de València, 44 a la d'Alacant i 28 a la de Castelló.

Per províncies, la que més brots ha registrat en els últims 87 dies és la de València, ja que s'han vist afectats 96 dels 266 municipis que la integren, un 36,1%. A la província d'Alacant, per altra banda, s'han comptabilitzat fins al moment brots de coronavirus en 44 de les seues 141 localitats, que representa un 31,2%. La província de Castelló és la menys afectada, amb brots en només 28 dels seus 135 municipis, un 20,7%.

Les localitats de cada província amb major nombre de brots són la ciutat de València, que ha superat ja els 300; Elx, que ha superat la trentena; i Castelló, que està prop dels trenta brots.

També et pot interessar