Gran afluència en els punts mòbils de vacunació durant el pont: més de 12.200 dosis administrades

Les llargues cues s'han repetit durant tot el període festiu en l'envelat ubicat a la cèntrica plaça de Manises de València, on vora 2.000 persones han acudit a punxar-se la primera dosi de la vacuna contra la covid-19

Un home es vacuna en el punt mòbil de la plaça de Manises, a València
Un home es vacuna en el punt mòbil de la plaça de Manises, a València / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

La vacunació contra la covid-19 no ha descansat en el pont festiu de desembre a la Comunitat Valenciana. Més de 12.000 persones han acudit a algun dels punts mòbils que la Generalitat ha distribuït pel territori a punxar-se la vacuna sense necessitat de cita prèvia. Des de divendres, 3 de desembre, al dimecres 8 s'han administrat 12.291 dosis en tots els envelats, segons el balanç que ha donat a conéixer aquest dijous Presidència. Són, 2.050 vacunes per dia de mitjana.

El dia amb més afluència va ser dissabte, 4 de desembre, quan 3.024 valencians i valencianes passaren per un dels huit punts oberts per a rebre la injecció. La jornada menys concorreguda va ser, en canvi, l'endemà, diumenge 5, amb 807 vacunes administrades. El divendres 3 se n'inocularen 2.417; el dilluns 6, dia de la Constitució, 1.269; el dimarts 7, 2.703; i el dimecres 8, 2.071.

Vora 6.000 primeres dosis

Quasi la meitat de les vacunes administrades durant el pont eren primeres dosis. En total, són 5.959 persones que ixen de la llista de no vacunats i que redueixen la xifra de població diana que hi ha encara pendent d'immunitzar. És en aquest grup, que la Generalitat xifra en vora 400.000 persones, on les autoritats estan bolcant els esforços per a augmentar la cobertura vacunal. La recent aprovació del certificat covid com a requisit indispensable per a accedir, entre d'altres, a locals d'oci nocturn i establiments grans de restauració ha sigut l'últim estímul. Aquest document només es pot aconseguir amb la pauta completa de vacunació contra la covid-19, amb una prova diagnòstica negativa o acreditant haver superat la infecció en els sis mesos anteriors. 

Dels huit punts habilitats, el de la plaça de Manises de València ha sigut amb diferència el que més afluència ha registrat. Les llargues cues han sigut una tònica constant durant aquests dies. Més de 6.700 persones han acudit a la carpa que la Generalitat ha instal·lat a la cèntrica plaça, al costat de la seu del Consell, per a posar-se una dosi de vacuna contra la covid-19 sense necessitat de tindre cita, segons xifres proporcionades per Presidència. Quasi la meitat eren de reforç, aprovada únicament per a població major de 60 anys, però també hi ha hagut qui s'ha animat a fer el pas i ha acudit a punxar-se la primera de les dues dosis necessàries per a la pauta completa. 

Fonts de Presidència de la Generalitat han detallat que entre el divendres 3 de desembre i el dimecres 8 s'han produït importants cues per a poder vacunar-se en el punt mòbil de la plaça de Manises i s'ha administrat un total de 6.787 dosis. A més de les 2.090 primeres, s'han punxat 1.231 segones dosis i 2.553 terceres o de reforç. El servei sense cita prèvia ha obert des del dissabte passat fins al dimecres, en horari ininterromput de 10:00 a 20:00 hores. Encara que cada dia s'han produït grans cues, aquest dimecres, festiu per la Immaculada Concepció, va ser la jornada en què més persones van acudir a vacunar-se.

A la Comunitat Valenciana, des de dissabte, 4 de desembre, i durant trenta dies naturals és obligatori disposar del certificat covid per a accedir a locals de restauració i hoteleria amb aforaments de més de 50 persones, així com per a assistir a esdeveniments i celebracions de més 500 persones on no sempre es puga portar la mascareta. Finalment, cal mostrar el salconduit en visites a hospitals (quan es permeten) i a residències de serveis socials, tant públiques com privades.

El balanç dels altres set punts mòbils de vacunació és el següent:

  • Centre comercial Zenia Boulevard, Oriola Costa (7 de desembre): 945 dosis
  • Carrefour Benidorm-Finestrat (4 de desembre ): 120 dosis
  • Hospital de Dénia (4 de desembre): 966 dosis
  • ExpoDeporte, Ciutat de les Arts i les Ciències de València (3 i 4 de desembre): 1.621 dosis
  • Centre comercial La Salera, Castelló de la Plana (3 de desembre): 860 dosis
  • Centre comercial L’Aljub, Elx (3 de desembre): 695 dosis
  • Centre comercial Plaza Mar 2 d'Alacant (3 de desembre): 297 dosis

També et pot interessar

stats