Cada 15 minuts mor una persona per Covid-19 a la Comunitat Valenciana

Des de l'inici de la pandèmia han mort 5.887 valencians i valencianes, la meitat dels quals en l'últim mes i mig.

VÍDEO | Cada 15 minuts mor una persona per Covid-19 a la Comunitat Valenciana

Cada 15 minuts mor una persona a la Comunitat Valenciana a causa del coronavirus. La mitjana mòbil dels últims set dies és de 86 defuncions diàries. Des de l'inici de la pandèmia han mort 5.887 valencians i valencianes, 2.912 en el primer mes i mig de 2021. Així doncs, gener i febrer sumen ja pràcticament la meitat de defuncions registrades, un 49,5%.

En aquesta línia, el nombre de morts diàries per Covid-19 s'ha disparat al final de gener i la primera setmana de febrer, al punt en què quasi una de cada quatre persones que mor per coronavirus a l'estat espanyol ho fa a la Comunitat Valenciana.

L'última setmana de gener ha sigut la que ha registrat més morts al nostre territori, una mitjana de 95,85 al dia. D'aleshores ençà, s'observa una tendència descendent, amb 88,7 morts diàries la primera setmana de febrer i 86,3 en els últims set dies.

Així doncs, les veus expertes apunten que s'ha assolit la fase d'estabilització de la corba de contagis, i la incidència acumulada ha disminuït a la meitat (690,66) després d'arribar als vora 1.500 casos per cada 100 mil habitants.

Aquestes són les xifres de la mortalitat de la pandèmia al País Valencià quan fa un any que es va produir la primera mort amb Covid-19 el 13 de febrer de 2020. La defunció, que no es va conéixer fins al 3 de març amb el resultat d'una necròpsia, va ser la d'un valencià que havia viatjat al Nepal.

També et pot interessar