Per Pasqua visitem el temple del panou, Alberic

Aquest dolç també rep el nom de pa socarrat, pa cremat, coca d'aire, pit de sultana i mona, que prové de 'munna' que en àrab vol dir 'provisió de la boca'

Aprén a cuinar una mona de Pasqua d'Alberic amb Berta Bídez / 'Bona vesprada'

Si hi ha una localitat on saben fer panous és Alberic, a la Ribera Alta. La reportera de Bona vesprada, Berta Báidez, ha visitat un dels forns més reconeguts d'aquest dolç tan típic de la Setmana Santa i que rep noms ben diferents segons la comarca.

Amb Juanjo Armengol, forner d'Alberic descobrim la recepta de la mona, com diuen allà, més tradicional. "El secret està en la llarga fermentació que té, que fa que siga molt digerible", diu. I, és evident, el caramull que caracteritza aquestes mones. "Calculem unes 2.000 mones per forn per a la producció de Setmana Santa."

També et pot interessar