Manu Górriz: d'enginyer a còmic amb Andreu Buenafuente, i ara presentador de 'Nyas, coca!'

És de València ciutat i a la universitat va fer una doble titulació en informàtica i telecomunicacions i també un màster en bioinformàtica, però tot això ho ha combinat sempre amb la seua afició per la comèdia

Manu Górriz en el plató de 'Nyas, coca!'
Manu Górriz en el plató de 'Nyas, coca!' / À Punt Mèdia

Si fem un repàs del curriculum de Manu Górriz no diríem mai que aquesta persona volia dedicar-se al món de l'espectacle, però com ell mateix diu, "l'escenari és addictiu". Va començar a fer monòlegs a la universitat i va acabar compartint programa amb Andreu Buenafuente. Ara enceta una nova etapa en què s'ha convertit en el presentador de Nyas, coca!, nou concurs familiar per a les vesprades d'À Punt on es premia el coneixement entre les famílies. Es plantegen preguntes als pares, les mares, els fills i les filles sobre ells mateixos per a establir un diàleg intergeneracional i comprovar el grau de coneixement sobre la pròpia família.

Hem parlat amb Manu perquè ens conte de primera mà com ha estat l'evolució de la seua trajectòria i com viu estar al capdavant d'un concurs diari.

P. Nyas, coca serà la teua primera intervenció en la televisió pública valenciana?
R. Sí. Havia treballat a la ràdio d'À Punt, amb els amics del Podríem fer-ho millor, on continue fent humor.

P. Com afrontes el repte de presentar un concurs diari en À Punt?
R. És complir un somni. No puc estar més content. I és estar present cada dia en la televisió de la meua terra. Això és una meravella.

P. Quant de la teua faceta d’humorista podrem veure en Nyas, coca!?
R. Molt. M'agrada parlar amb els concursants de les seues cosetes amb humor. Ho passarem molt bé.

P. Què poden esperar els espectadors d’À Punt del concurs?
R. Podeu esperar passar una hora espectacular, amb molta comèdia i moltes situacions familiars divertidíssimes. 

P. Participaries en Nyas, coca! amb un familiar?
R. Sí! Però no em preguntes amb qui perquè no ho tinc pensat! 

P. En el teu programa es parla de secrets... en tens algun inconfessable?
R. Tots tenim secrets inconfessables, però són inconfessables, com el seu nom diu, no?

Estar present cada dia en la televisió de la meua terra és complir un somni

P. Qui és Manu Górriz? Conta'ns com ha sigut la teua trajectòria professional
R. Jo soc, de formació, enginyer. Vaig estudiar a les Escoles Pies, d'allí vaig passar a la universitat i vaig fer doble titulació en informàtica i telecomunicacions. Com que el tema aquell d'estudiar m'agradava, vaig fer un màster en professor de secundària (vaig ser professor interí sis anys en l'escola pública) i després vaig fer un màster en bioinformàtica: anàlisi massiva de dades biològiques..., ADN i tot allò, i de bioinformàtic he treballat també uns quants anys a l'empresa privada.

Tot açò ho he combinat amb la meua afició per la comèdia. Des de la universitat he treballat com a monologuista i també a la tele. He estat en programes com els d'Andreu Buenafuente, Central de cómicos de Comedy Central, he sigut una de les veus de la nova versió d'Humor amarillo (El castillo de Takeshi)... Una vida professional molt completeta. 

P. On vius actualment?
R. Soc de València ciutat i m'agrada estiuejar al Perelló. Estic enamorat del mar Mediterrani. També m'agrada molt viatjar en família. Tinc dos fills.

P. Alguna faceta desconeguda sobre tu que t’agradaria destacar?
R. Soc molt aficionat al món de la literatura. En especial, la literatura de terror i de crims. Un dels meus somnis és escriure la meua primera novel·la. Estic ja preparant-la i serà una novel·la negra, amb crims i foscor però amb tocs d'humor.

En el nou concurs d'À Punt participen famílies que en clau d'humor descobreixen que no saben tant els uns dels altres
En el nou concurs d'À Punt participen famílies que en clau d'humor descobreixen que no saben tant els uns dels altres / À Punt Mèdia

P. Quins humoristes valencians t’agraden especialment?
R. No puc dir-te ningú en concret, n'hi ha tants! La nostra terra està plena de comèdia per tots els costats! Anime, per favor, tot el món a anar a veure comèdia en directe! Sense el públic, la comèdia no existiria. 

P. Tenim els valencians sentit de l’humor? Som un públic exigent?
R. Tenim un sentit de l'humor molt gran! És un públic exigent però molt bon públic, amb moltíssimes ganes de passar-ho bé.

P. Compaginaràs els monòlegs amb el concurs de Nyas, coca!?
R. Clar! Jo no puc deixar mai l'escenari. L'escenari és addictiu.

Podeu veure Manu Górriz en acció de dilluns a divendres en acabar L’Alqueria Blanca, de 17:30 h a 18:30 h de la vesprada. Els programes també estan disponibles en el web d'À Punt per a quan vulgues veure'ls.

També et pot interessar

stats