El jaciment dels Banys de la Reina, un tresor arqueològic a Calp

Es tenen referències històriques d'aquest jaciment des del segle I dC fins al segle VII

Del segle I destaca la piscifactoria, destinada a abastir de peix fresc
26 de maig 2021 - 21:07

El jaciment dels Banys de la Reina és un dels reclams turístics més importants de Calp (Marina Alta), des del punt de vista arqueològic. La seua història és extensa i interessant, i se'n tenen referències des del segle I dC fins al segle VII. Del segle I destaca la piscifactoria, destinada a abastir de peix fresc, al voltant de la qual es va desenvolupar el nucli poblacional.

Cada estiu el recondicionen per a la visita de turistes. L'arqueòloga Alicia Luján, que codirigeix aquests treballs, ha explicat a Terra viva en què consisteixen els treballs de restauració del jaciment, de cara a la temporada d'estiu. Una de les tasques és, per exemple, la restauració de mosaics i el trasllat a les superfícies de les termes i a una de les estances perquè "les persones puguen gaudir del jaciment in situ".

Pilar Cabrera, regidora de Cultura de Calp, ha contat a Terra viva que l'Ajuntament treballa en un pla director de la Diputació d'Alacant per a marcar el futur d'aquest jaciment i poder explotar-lo al turisme de manera definitiva: "No només tenim platges. També tenim muntanya, jaciments, esports, cultura... Tot això és Calp".

També et pot interessar

stats