Què diuen els professionals sobre la veu de José de la Vega?

Recopilem els comentaris més elogiosos que han dedicat al nou talent de la Comunitat Valenciana

Jose de la Vega en 'Duel de veus'
José de la Vega en 'Duel de veus' / À Punt Mèdia
09 de juliol 2022 - 02:52

José de la Vega ha arrasat en la segona temporada de Duel de veus. Les claus del fenomen són una veu prodigiosa i treballada, unes interpretacions tan acurades com emocionants i una bona elecció del repertori, amb una sèrie de temes molt arriscats que, no obstant això, s'acoblen perfectament a les característiques vocals de l'alacantí.

José de la Vega canta un èxit de Queen
José de la Vega canta un èxit de Queen / À Punt Mèdia

Així ho han valorat els membres del jurat i els diferents professionals que han passat pel programa com a estreles convidades. Repassem alguna de les floretes que han llançat al cantant.

Ja en la gala inicial Sole Giménez va confessar que era la primera vegada que plorava de felicitat escoltant un concursant, perquè normalment no podia evitar centrar-se en els aspectes tècnics, coincidint amb Antonio Carmona.

Sole Giménez, jurat en 'Duel de veus'
Sole Giménez, jurat en 'Duel de veus' / À Punt Mèdia

L'ocasió no era per a menys, ja que José de la Vega va debutar en Duel de veus amb 'Nessun dorma' de Turandot, obra de Puccini, una de les àries més conegudes del repertori operístic. Samantha va incidir precisament en la part tècnica i va assegurar que li havia semblat impol·luta. Pere Aznar es va queixar que era el primer dia i els primers minuts... "Què voleu fer? Què esteu guardant per a la resta de programes?"

La cançó escollida per José de la Vega en la gala setena va ser un tema mític de la música espanyola: 'Embrujada', del gran Tino Casal. Nina va trovar moltes similituds entre la veu de José i la del rei del glam dels huitanta. Però, sobretot, va destacar la seua autenticitat: "A part de l'espectacularitat de la veu, que la tens, hi ha alguna cosa molt autèntica: has actuat amb molta veritat".

Va dir que es notava l'admiració de l'alacantí per Tino Casal que, certament, hauria estat molt agraït de l'homenatge que li va dedicar. "Vull escoltar la resta de les teues actuacions i estaré molt pendent de la teua carrera", li va prometre la cantant catalana.

José de la Vega interpreta una cançó de Tino Casal
José de la Vega interpreta una cançó de Tino Casal / À Punt Mèdia

Sole Giménez coincidia amb ella i deia que l'estil de cançó li pegava molt a la veu de José i que, a més de notar-se que havia gaudit amb l'actuació, havia fet gaudir molt al públic. Per a Pere Aznar, només havia una manera de superar la primera actuació de José de la Vega i el seu impressionant homenatge a Pavarotti: cantant una cançó d'una estrela totalment diferent, com Tino Casal.

Samantha, jurat en 'Duel de veus'
Samantha, jurat en 'Duel de veus' / À Punt Mèdia

Samantha considerava que regalava a glopades tot el seu talent: "Què gust dona veure't cantar, deixant-te portar així!".

En la gala huitena Marta Sánchez va confessar que li havia costat contenir les llàgrimes durant l'actuació de José de la Vega i la seua poderosa interpretació de 'Who wants to live forever' de Queen, un altre tema mític, en aquest cas escrit per Bryan May per a la banda sonora de la pel·lícula Els immortals. El primer que li va preguntar al cantant va ser si havia treballat en musicals, perquè notava que tenia nocions de tècnica vocal. "Tens la veu molt ben col·locada i això és molt important per a interpretar d'una manera tan neta. M'has impressionat per la neteja de l'execució".

José de la Vega canta 'Who wants to live forever'
José de la Vega canta 'Who wants to live forever' / À Punt Mèdia

Sole Giménez va estar d'acord en la gran actuació que havia fet José de la Vega, encara que li va recomanar explotar un poc més la seua veu quan no està a plena potència, perquè li agrada molt també quan es manté més íntim i suau, i perquè així pot créixer durant l'actuació. Samantha li va dir que havia demostrat l'artista que és: 'La performance, l'acting, la veu, la manera d'expressar... tot.

Pere Aznar, jurat en 'Duel de veus'
Pere Aznar, jurat en 'Duel de veus' / À Punt Mèdia

Ha sigut una actuació esplèndida". Pere Aznar va ser més dràstic encara: "És la primera vegada en la meua vida que m'he quedat sense paraules".

En la novena gala, l'alacantí va apostar per 'Still loving you' dels Scorpions. Pere Aznar i Samantha van coincidir que havia sigut una interpretació increïble, i Sole Giménez va reconéixer que, tot i no ser el heavy un gènere que li agrade, era perfecte per a la veu de José de la Vega i, a més, havia aconseguit contenir-se fins al final.

José de la Vega canta un tema de Scorpions
José de la Vega canta un tema de Scorpions / À Punt Mèdia

Un dels comentaris més personals va ser, sense dubte, el de Boris Izaguirre. Després d'escoltar l'actuació, va confessar que s'havia replantejat la seua opinió sobre el heavy: "El xic que més m'entrava a l'institut era un heavy i jo pensava que no era el meu rotllo, i ara he comprés que vaig ser una autèntica bova per no adonar-me de la sort que hauria tingut en cas d'haver estat amb un nóvio heavy".

José de la Vega, guanyador de la segona edició de 'Duel de veus'
José de la Vega, guanyador de la segona edició de 'Duel de veus' / À Punt Mèdia

Amb aquesta revelació, va animar Sole Giménez a convertir-s'hi també i fer un gir cap al heavy en la seua carrera musical. I és que el talent de José de la Vega conquista fans cante el que cante.

També et pot interessar

stats