El dia que Raffaella Carrà va cantar 'València'

Per a acomiadar la gran estrela italiana, recordem el seu pas per la radiotelevisió pública valenciana 

Raffaella Carrà en el programa 'Menuda és la nit' / Arxiu RTVV

La cantant, ballarina i presentadora Raffaella Carrà ens ha deixat amb 78 anys. La seua parella durant gran part de la seua vida, Sergio Japino, coreògraf i director de televisió, ha comunicat a l'agència de notícies italiana Ansa que la mort ha sigut a les 16:20, hora local romana, "com a conseqüència d'una malaltia que atacava el seu cos des de feia temps".

El seu nom complet era Raffaella Maria Roberta Pelloni i va nàixer el 18 de juny de 1943 a Bolonya. Amb només 10 anys, es va traslladar a Roma i va començar a rebre classes de dansa clàssica. Amb el seu caràcter espontani i dinàmic, prompte va conquistar el públic italià i durant els setanta, el seu talent va recórrer les televisions de tot Europa. L'èxit a Espanya també li va obrir la porta dels programes estrela de les cadenes més importants de Sud-amèrica. Les seues gires de concerts la van dur a València en moltes ocasions, com ella mateixa recordava a l'abril de 2010, en el programa de Canal 9 Menuda és la nit.

A Espanya va treballar durant temporades senceres a la televisió, i es va convertir en un personatge icònic i entranyable. La gent que va treballar amb ella destaca la seua simpatia i l'alegria contagiosa. El comentari més repetit: "Era exactament com semblava davant de les càmeres". L'equip de Podríem fer-ho millor pot donar-ne fe amb aquesta intervenció telefònica protagonitzada per la italiana el 21 de desembre de 2020, que l'equip guarda en el record com un autèntic moment d'or.

Àudio
Intervenció telefònica de Raffaella Carrà en 'Podríem fer-ho millor'
Intervenció telefònica de Raffaella Carrà en 'Podríem fer-ho millor'

Del seu pas per la televisió valenciana, recuperem el programa de Canal 9 Menuda és la nit, dedicat íntegrament a l'artista, on podem veure-la rodejada de xicalla. Tot i no haver tingut mai fills, la seua parella recorda el que sempre deia l'artista que, amb l'estima que li demostrava la gent, en realitat en tenia molts pertot arreu. Al nostre país se sentia ben a gust i, a més, tenia especial predilecció per la música espanyola que, assegurava, havia tingut una gran influència en alguns dels seus èxits.

Les seues cançons 'Fiesta', 'En el amor todo es empezar', 'Hay que venir al sur', 'Caliente, caliente' o 'Rumore, rumore' s'han convertit en temes imprescindibles en qualsevol festa i el seu estil inconfusible ha creat escola. Per exemple, ací tens a l'equip d'Atrapa'm si pots al complet entregat en cos i ànima en el seu homenatge particular a la gran Raffaella.

No ha transcendit encara on ni quan es durà a terme el funeral, però Japino ha manifestat que era voluntat de l'artista "un senzill taüt de fusta i una urna per a guardar-hi la cendra". Afortunadament, cap urna podrà guardar tancat el record de la vitalitat i alegria de Raffaella.

També et pot interessar

stats