'Crònica mèdica': una revisió de la sanitat pública valenciana des que naixem fins que morim

Aquest dilluns a les 22:00 h s'emet l'últim capítol en la televisió d'À Punt, però a través del web podràs tornar a veure tots els capítols de Crònica mèdica sempre que vullgues

Tots els capítols de 'Crònica mèdica' disponibles al web d'À Punt
Tots els capítols de 'Crònica mèdica'. disponibles al web d'À Punt
10 de maig 2021 - 11:57

Crònica mèdica és una sèrie documental construïda des de les entranyes dels serveis sanitaris de la Comunitat Valenciana en un any marcat per la crisi del coronavirus. Al llarg de sis capítols de cinquanta minuts es fa una ullada íntima a l'atenció sanitària durant el cicle de la vida, des del naixement a les cures pal·liatives, a través de les històries personals d'un grup de pacients i del personal sanitari que els atén. La sèrie aporta una mirada inèdita de la lluita contra el coronavirus, situant les càmeres a la unitat de cures intensives de l'Hospital Clínic de València en la tercera onada, i donant cobertura a la crisi sanitària fins a l'inici de la campanya de vacunació. Ací tens cinc motius que fan de Crònica mèdica una sèrie indispensable:

1. El valor de la sanitat pública i el treball dels sanitaris

Des que naixem fins que morim, hi ha moments decisius de les nostres vides que depenen de les mans dels professionals sanitaris. A Crònica mèdica ens expliquen algunes d'aquestes històries.

2. Un any i mig de rodatge, que va començar abans de la pandèmia

Veurem el pas de l'antiga a la nova normalitat, des de 2019 fins a l'actualitat. Un testimoni d'un moment històric que ha posat a prova el sistema i els professionals que el sostenen.

3. La humanització de la sanitat, en primera persona

El vincle humà entre professionals i usuaris és bàsic per a una assistència de qualitat. Els nostres protagonistes fan de la gent i la comunitat el centre del seu treball.

4. Una mirada crítica

Una sèrie que transcorre en alguns dels millors serveis sanitaris públics. Amb llibertat per a posar el focus, també, en les seues febleses. Sense tabús per a parlar de dilemes, de malaltia i de mort.

5. La sanitat pública com a eix vertebrador

Des de consultoris privats fins a grans hospitals, de nord a sud. El sistema sanitari públic és un pilar fonamental de la nostra societat i conté els millors trets d'una cultura de cures i solidaritat.

El dia a dia de la pandèmia en un document històric

El director general d'À Punt, Alfred Costa, ha destacat la vàlua històrica del producte, que li assegura un espai destacat en el patrimoni audiovisual valencià. Però també la seua visió vertebradora de la realitat valenciana, mostrant serveis d'un extrem a l'altre del territori, i l'homenatge que representa, al professional sanitari en els anys més durs de la seua trajectòria. "Són projectes que donen sentit a la cadena i al servei públic en què treballem", ha destacat el director de Continguts i Programació d'À Punt, César Martí. "És un d'eixos productes que poden canviar la visió dels espectadors, que generarà debat, els farà reflexionar i quedarà per al futur", anticipa Martí.

Els directors de la sèrie, Vicent Peris i Claudia Reig, han destacat la voluntat d'humanitzar l'atenció sanitària que ha dominat el projecte des del principi. "Hem triat persones abans que serveis", explica Peris, que destaca que el seguiment del personal sanitari s'ha fet buscant "referents, que representen un model d'atenció, de com ens agradaria que ens assistiren sempre".

Crònica mèdica és una producció multifinestra de Barret Coop, amb la participació d'À Punt Mèdia i la col·laboració de la Conselleria de Sanitat Universal.

Tots els capítols de Crònica mèdica estan disponibles en el web d'À Punt.

També et pot interessar

stats