Bérnar Giménez: "'Zoom' és un programa en la nostra llengua, el nostre territori i per a la nostra gent"

El periodista ha eixit a córrer amb Xavi Blasco en el programa A córrer i ha confessat que la clau de Zoom és tractar els temes des d'un prisma valencià

Berna
El presentador de 'Zoom' ha compartir intimitats amb Xavi Blasco / À Punt Mèdia

Cada cap de setmana el programa A córrer demostra que aquesta activitat resulta quasi terapèutica per a qui la practica. Xavi Blasco ens ha mostrat la passió que envolta el món de les carreres populars i ha eixit a córrer amb un presentador de la casa, Bérnar Giménez. El periodista, conductor de Zoom, el programa d'investigació d'À Punt, té una dilatada experiència en el món de la investigació i ha compartit una història vital que no molta gent coneix.

L'espectacular paratge de la muntanyeta del Salvador (Alzira) ha sigut l’escenari on el presentador ha confessat que la seua és una història de vocació per la comunicació i el periodisme amb una curiositat per la vida que ja s'evidenciava des de ben menut. Recorda amb tendresa el seu desig de ser presentador d’informatius de Canal 9 quan era un xiquet i que preguntava tot el que no entenia del seu voltant: "El meu avi em deia: No pares de preguntar-ho tot!'".

Volia ser presentador d’informatius de Canal 9 quan era menut Bérnar Giménez - Periodista i conductor de 'Zoom', el programa d'investigació d'À Punt

Denúncia en clau valenciana

De Punt Dos i Sumari obert, on trobem els seus inicis en l’antiga Radio Televisió Valenciana (Canal 9), a Equipo de investigación on ha passat més de deu anys de la seua vida. Ha treballat en companyia de Teresa Viejo i Gloria Serra i ha passat per Cuatro, Telecinco, Antena 3 i La Sexta.  Tota una carrera mediàtica que l'ha consolidat com a periodista dins del món de la investigació i la denúncia.

No va ser fàcil deixar enrere una trajectòria sòlida i una situació estable, però el nou repte per a la televisió d'À Punt suposava un nou projecte i una oportunitat de tornar a la seua terra. En paraules de l'alzirenc, "Zoom és un programa en la nostra llengua, el nostre territori i per a la nostra gent."

'Zoom', el programa d'investigació d'À Punt, és ja un referent en el periodisme d’investigació
'Zoom', el programa d'investigació d'À Punt, és ja un referent en el periodisme d’investigació / À Punt Mèdia

La nit del dilluns s’ha consolidat com la nit dels reportatges i l’anàlisi en profunditat de l'actualitat en la televisió pública valenciana. Zoom, el programa d'investigació d'À Punt, és ja un referent en el periodisme d’investigació que dona llum i cabuda a qüestions que ens afecten a tots els valencians i valencianes. Una temàtica de proximitat on els assumptes es tracten des del prisma valencià. "Fem temes conflictius que també s'estenen a escala estatal, però la perspectiva sempre és valenciana: com ens afecta als valencians el preu de la llum, la llei mordassa, les pensions, o l'infrafinançament", explica Giménez. També reflexiona sobre el paper dels mitjans de comunicació a l'hora de tractar algunes temàtiques "incòmodes". Assegura que ara es parla amb transparència d'algunes qüestions que fa un temps eren tabú.

Hi ha temes que segurament no es tractarien en una altra època de la televisió valenciana. Ara no hi ha problema Bérnar Giménez

De patir grossofòbia a fer esport set dies a la setmana

En aquesta entrevista, el presentador també ha compatit amb Xavi Blasco algunes intimitats que han marcat la seua adolescència. Confessa haver sigut un xic "grosset" i haver patit rebuig per la societat, el que denomina "grossofòbia". Als 17 anys quan començava la carrera de periodisme va capgirar la seua forma de vida i va incloure l'esport en la seua rutina diària. Un hàbit que lluny de disminuir va anar en augment dia rere dia. Ara confessa que va al gimnàs set dies per setmana i que trobar desconnexió mental i equilibri mitjançant l'esport.

Bérnar confessa que va al gimnàs set dies per setmana i que troba desconnexió mental i equilibri mitjançant l'esport.
Bérnar confessa que va al gimnàs set dies per setmana i que troba desconnexió mental i equilibri mitjançant l'esport. / À Punt Mèdia

La il·lusió és el motor de la vida, i de les seues paraules es desprén passió pel treball i voluntat per contar com és el món.

Tens tots els continguts del programa A córrer en el web d’À Punt Mèdia.

També et pot interessar

stats