Àlex Blanquer: "Ipa és activa però es pareix a l'ama, 24 hores sense parar"

Aquesta ratera valenciana és l'última incorporació a la família de la presentadora

Ipa, la gosseta d'Àlex Blanquer en 'Animalades'

Àlex Blanquer, presentadora de Duel de veus i Terra viva, ens ha presentat la seua companya de vida en el programa d'À Punt, Animalades. Ella és Ipa, una ratera valenciana de sis mesos, que ara conviu amb la seua gata Orxata i la parella de la presentadora.

Com ens conta Àlex, "va ser un amor a primera vista". En un reportatge per a Terra viva va conéixer Roque, un home que tenia haques a Museros, "però jo em vaig fixar en els raterets que també tenia i Roque em va dir que me'n guardava un per a mi perquè tenia una ratera prenyada". Quan va anar a conéixer els cadells, els germans dormien i Ipa era l'única que estava desperta i en eixe moment va decidir que formaria part de la seua família.

Parlem amb Voro i Josep, fundadors de l'Associació Nacional del Gos Rater Valencià

Ara que el rater valencià ja és reconegut com una raça de gos internacionalment, hem parlat amb els fundadors de l'associació que ha liderat aquesta lluita. Són Voro Boix i Josep Bartomeu, qui des de l'Associació Nacional del Gos Rater Valencià, posen en valor la raça del rater com a part de la nostra cultura. "Són animalets amb un caràcter molt típic valencià, molt explosiu", diu Boro. "Estem obligats a conservar-lo perquè forma part del nostre patrimoni", remata Josep.

Voro Boix i Josep Bartomeu, fundadors de l'Associació Nacional del Gos Rater Valencià
Voro Boix i Josep Bartomeu, fundadors de l'Associació Nacional del Gos Rater Valencià / 'Animalades'
Estem obligats a conservar-lo perquè forma part del nostre patrimoni Josep Bartomeu - Associació Nacional del Gos Rater Valencià

Àlex Blanquer ha aprofitat aquesta trobada per a demanar consells en l'educació d'un rater valencià i efectivament tenen una necessitat molt concreta: són gossos amb molta vitalitat i per això "necessita molta canya", comenta Josep. Afortunadament, Àlex reconeix que Ipa és molt com ella i que s'entenen perfectament: "Ipa és molt activa, com l'ama, està 24 hores i set dies a la setmana sense parar". Fins i tot, ha pensat que aquest estiu farà surf de rem amb ella, un dels esports favorits de la presentadora i que practica a les platges de Gandia.

Ipa a la platja de Gandia
Ipa a la platja de Gandia / 'Animalades'

També et pot interessar

stats