El gos rater valencià rep la distinció de raça internacional

Aquest reconeixement de la Federació Cinològica Internacional suposa que aquest cànid tradicionalment valencià puga criar-se de manera regulada i participar en competicions arreu del món

El gos rater va ser reconegut com a raça l'any 2004
La raça del gos rater va ser reconeguda l'any 2004 / Animalades

El Club Espanyol del Rater Valencià (Cerva) ha celebrat a principis d'aquesta setmana la declaració de raça internacional d'aquesta classe de gos per part de la Federació Cinològica Internacional (FCI). Una fita que s'ha donat a conéixer en el World Dog Show, el qual s'està portant a terme a Madrid, i que culmina amb un treball d'anys per part del club perquè el rater valencià siga reconegut internacionalment.

La presentació oficial del rater després de rebre la distinció ha sigut aquest divendres en l'exposició, on catorze dels setze gossos que s'han examinat provenien de Vila-real (Plana Baixa), una població estretament lligada amb aquest ca, tal com ha apuntat l'alcalde, José Benlloch, a les xarxes.

Amb la seua oficial en la Federació Cinológica Internacional, el rater ja pot criar-se de manera regulada i participar en competicions de tots els països que pertanyen a la federació i en aquells amb què hi ha acords.

També et pot interessar

stats