‘Zoom’: abusos sexuals en l’esport

El programa d'À Punt investiga la gran problemàtica existent en l'àmbit esportiu espanyol i parla amb víctimes, entrenadors, juristes i experts

Maria Jose Sáez, es reunirà amb víctimes, entrenadors, juristes, psicòlegs i experts
Maria Jose Sáez, es reunirà amb víctimes, entrenadors, juristes, psicòlegs i experts / Departament de Comunicació
16 de febrer 2024 - 09:28

Han augmentat els casos d'abusos sexuals en l'esport o es denuncia més que abans? Zoom analitza aquest tema d'actualitat i fa públic el resultat d'aquesta investigació en À Punt aquest dilluns 19 de febrer a les 22:00 hores.

El mes passat, l'entrenador d'un club d'atletisme va ser detingut per abusos sexuals a menors en un municipi de la província de València. La Guàrdia Civil està investigant l'abundant material pornogràfic i les càmeres que utilitzava, presumptament, per a captar imatges de les alumnes.

Una investigació d’El País confirmava l'existència de més de 1.000 víctimes d'abusos i pederàstia en l'esport espanyol en les dues últimes dècades, però la realitat és que n’hi podria haver molts més, perquè hi ha una absoluta absència de dades sobre el problema. Per què s'amaguen els casos d'abusos en l'esport? Com actuen els clubs esportius i federacions enfront d'una agressió? Es protegeixen les víctimes?

El futbol, el bàsquet i la natació són els esports més esguitats per aquesta xacra. El pròxim episodi de Zoom, presentat per Maria Jose Sáez, es reunirà amb víctimes, entrenadors, juristes, psicòlegs i experts per a acostar l'espectador a aquesta greu situació. Què estan fent les entitats esportives? Funcionen els protocols?

A més, el programa produït per Secuoya Studios per a À Punt tractarà de conéixer com funciona la ment d'un abusador. Pot prescriure un delicte de caràcter sexual? L'equip de Zoom donarà veu a les víctimes, descobrirà si realment aconsegueixen superar els abusos i com és el procés al qual han d'enfrontar-se, dilluns que ve, 19 de febrer, a les 22:00 hores.

També et pot interessar

stats