‘Zoom’ analitza el món del joc

El programa de reportatges d'investigació d'À Punt posa el focus aquesta setmana en les conseqüències de la ludopatia.

L'equip de Bérnar Giménez es pregunta si el joc forma part intrínseca de la nostra societat
L'equip de Bérnar Giménez es pregunta si el joc forma part intrínseca de la nostra societat / À Punt
02 de desembre 2022 - 13:02

A les portes de la Grossa de Nadal i en ple Mundial de futbol, les apostes esportives es disparen. Zoom, el programa de reportatges d'investigació d'À Punt, analitzarà el món del joc. Loteries, rifes, travesses, bingos, casinos, escurabutxaques, apostes esportives…, el joc ens envolta constantment. L'equip de Bérnar Giménez es preguntarà si el joc forma part intrínseca de la nostra societat.

En major o menor mesura, tots hem jugat en alguna ocasió. Significa això que vivim en una societat de ludòpates potencials? Qualsevol pot convertir-se en addicte? Per què hi ha jocs que estan acceptats socialment i altres no? Per què ens resulta inofensiu comprar loteria de Nadal, però no fer apostes, per exemple, del Mundial de Qatar?

El programa de la radiotelevisió pública valenciana prestarà especial atenció a la joventut, un col·lectiu sensible al tema del joc. Quasi el 20% dels joves espanyols de 14 anys ha apostat diners alguna vegada en un saló de joc o a través del mòbil.

A més, l'espai tractarà de comprovar com és de fàcil apostar en línia o jugar en una màquina de qualsevol bar de barri per als menors. Els joves estan en el centre de la diana de les cases d'apostes i cap a ells dirigeixen la publicitat persuasiva i voluminosa. Quants diners inverteix el món del joc en la publicitat? Jugadors de futbol de talla internacional com Gerard Piqué, Cristiano Ronaldo o Neymar han cedit la seua imatge a aquestes empreses.

Al llarg del programa coneixerem persones amb vides arruïnades per culpa del joc. Com es pot eixir del món del joc? Quins passos s'han de seguir?

À Punt fa zoom... en el món del joc aquest dilluns a les 22:00 hores.

En acabar Zoom, s’emetrà el documental Mrs. Death

Tot seguit, a les 23:00 hores, À Punt emetrà el documental Mrs. Death, en què ha participat À Punt Mèdia.

Fins més o menys la segona meitat del segle XX, i en llocs tan dispars com Europa, Llatinoamèrica i els Estats Units, va existir el costum de pintar i, més endavant, fotografiar als morts. La representació dels difunts era una manera d’honrar i mitigar la pena per la mort d’un ser estimat. Mrs. Death tracta de descobrir-nos aquesta antiga pràctica a través dels propietaris actuals dels retrats i dels que encara tenen la necessitat de visualitzar la mort. A Espanya, un dels grans col·leccionistes és l'actor Carlos Areces

Imatge del documental 'Mrs Death', participat per À Punt
Imatge del documental 'Mrs Death', participat per À Punt / À Punt

També et pot interessar

stats