‘Valencians al món’ visita el Londres dels Tudor, la dinastia que fundà l’Església anglicana

El programa més viatger d’À Punt ens convida aquest dimecres a un passeig històric per la capital anglesa

Núria Herrero, València
Núria Herrero de València a Londres / Departament de Comunicació
14 de febrer 2023 - 14:42

Aquest dimecres 15 de febrer, a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món viatja de la mà del reporter David Torres Segarra al Londres dels Tudor, dinastia que va protagonitzar la fundació de l’Església d’Anglaterra.

Acompanyats pels nostres valencians i valencianes, descobrirem Londres, la capital del Regne Unit. Es tracta d’una metròpoli pròspera i multicultural: el contrast entre els monuments històrics espectaculars, l’enrenou d'una gran ciutat i l'animada escena cultural i gastronòmica fan de Londres una destinació interessant i apassionant per a viure.

Cristina Polop és de Xàtiva (la Costera) i fa onze anys que viu a Londres. Ens citarà a Greenwich, districte de Londres ubicat a la vora del riu Tàmesi, i pujarem al Cutty Sark, vaixell del segle XIX convertit en museu. Travessarem el riu Tàmesi a través d'un túnel per a conéixer un pub que és un museu de curiositats.

Adrián Ferrándiz, d'Alacant, viu a Londres des de fa tan sols onze mesos. Amb ell, farem un recorregut per Little Venice i visitarem, també, l'abadia de Westminster, lloc on fou coronat Enric VIII. Seguidament, anirem a Portobello Market, conegut per la venda d'antiguitats i de roba de segona mà, i a Camden Market. Acabarem el dia fent-nos una cervesa a Howling Hops Hackney, una de les cerveseries amb més història de Londres.

Adrián Ferrandiz ha canviat Alacant per Londres
Adrián Ferrandiz ha canviat Alacant per Londres

Núria Herrero és de València i viu a Londres des de fa quinze anys. Ens citarà a Bushy Park, on farem un passeig en carruatge. Després, anirem al palau de Hampton Court, dels temps d’Enric VIII. A més, coneixerem la família de Núria, que ens prepararà un arròs al forn a casa.

Després, ens trobarem amb Feli Castellet. És d'Artana (la Plana Baixa) i viu a Londres des de fa dos anys i quatre mesos. Agafarem un tren a l'estació King's Cross per a veure un lloc molt important de la història d'Enric VIII: la catedral de Peterborough, lloc on es troba la tomba de Caterina d'Aragó. Més tard, tornarem a Londres i jugarem al cúrling, un dels esports més coneguts del Regne Unit. Acabarem la nit a Leadenhall Market, una de les zones més conegudes de Londres per a la postfaena.

Miguel Pardo, de Sant Antoni de Benaixeve (el Camp de Túria), viu a Londres des de fa deu anys. Amb ell, descobrirem la Torre de Londres i les seues llegendes. Passejarem pel barri de Notting Hill, on s'han gravat pel·lícules com Love Actually o Notting Hill. Al museu de cera Madame Tussauds trobarem un lloc reservat per a la monarquia, l'actual i la històrica. Ens acomiadarem de Miguel al carrer dels musicals, on es representa Six, una obra protagonitzada per les sis dones d'Enric VIII.

Miguel Pardo de Sant Antoni de Benaixeve a Londres
Miguel Pardo de Sant Antoni de Benaixeve a Londres

Valencians al món, produït per la Cometa TV i Estrela Audiovisual, s'emet cada dimecres a les 22:00 h en À Punt.

També et pot interessar

stats