‘Valencians al món’ visita Bogotà, paradís de la cúmbia, el café i les maragdes

El programa torna a Amèrica per a buscar l'aventura, la natura exuberant, la inspiració i els atractius desconeguts d'aquesta gran ciutat.

‘Valencians al món’ visita Bogotà, paradís de la cúmbia, el café i les maragdes
‘Valencians al món’ visita Bogotà, paradís de la cúmbia, el café i les maragdes / Departament de Comunicació
30 de març 2021 - 15:51

Dimecres vinent, 31 de març, a les 22.00 en À Punt, Valencians al món produït per la Cometa TV i Estrela Audiovisual, ens descobreix els secrets de Bogotà, que rep el nom de l’Atenes de Colòmbia per la seua oferta cultural.

El reporter Lluís Liñana visita Bogotà per a conéixer valencians com Carlos, de Llíria, de 37 anys. Este analista del Banc Mundial fa huit anys que viu a la capital colombiana. Amb ell muntarem a cavall a l'ecoparc La Vega per a descobrir la naturalesa exuberant i el famós café del país.

De la mà de Luis, de l'Eliana, de 29 anys, descobrirem la faceta més urbana de Bogotà al Districte Grafit. Aquest treballador de Google ens mostrarà la famosa Catedral de Sal de la ciutat i la seua zona d'oci nocturn.

Sonia, d'Alcàsser, de 43 anys, en fa deu que viu a Colòmbia. Al país va conéixer un colombià del qual es va enamorar i va decidir quedar-s’hi. Sonia és la directora del Museu del Vidre de Bogotà, pel qual ens farà un tour. A més també amb ella descobrirem el barri de Santa Fe, un dels més deprimits de la capital colombiana.

Amb Pablo, de Paterna i de 28 anys, tastarem algunes de les especialitats del país, com la “bandeja paisa”. Amb este valencià, que fa quatre anys que viu a Bogotà, visitarem el Museu Botero, dedicat al pintor més famós del país.

David, de Benicarló, de 34 anys, ens mostrarà la plaça Bolívar, el centre neuràlgic de la capital colombiana. Aquest director de fotografia per a audiovisual ens mostrarà el rodatge de la sèrie en què treballa.

Paco sempre havia treballat en el món de la restauració, però va decidir fer les maletes i embarcar-se cap a Colòmbia. Amb este cuiner de 56 anys que en fa 16 que està a Colòmbia veurem el mercat de Paloquemao, on degustarem una selecció de fruites tropicals. Amb Paco cuinarem una paella de marisc, ja que es dedica a elaborar-les per encàrrec.

Cinc anys enrere, María, de València, va conéixer a un colombià i es va traslladar al país. Aquesta professora de la Universitat de Los Andes de 36 anys ens mostrarà les instal·lacions del seu lloc de treball i amb ella pujarem al turó de Monserrate, des del qual descobrirem unes vistes impressionants. També visitarem una joieria que treballa amb maragdes colombianes, de les millors del món.

Valencians al món s'ha adaptat als temps Covid-19, respectant les normes de cada país i reflectint com viuen els valencians en les diverses destinacions.

També et pot interessar

stats