"Valencians al món" viatja a Düsseldorf

Descobrim els residents d’una de les ciutats més destacades de l'Alemanya Occidental i la capital de la regió del Rin del Nord-Westfàlia

María ara viu a Düsseldorf
María Valero, de València, ara viu a Düsseldorf / Departament de Comunicació
29 de novembre 2022 - 09:42

Aquest dimecres 30 de novembre a les 22:00 hores, en À Punt, Valencians al món viatja a Düsseldorf. Una ciutat alemanya que passa per una escena artística que podria rivalitzar amb la de moltes capitals europees.

Isabel Olmedo és de València, va aterrar fa quasi cinc anys a Düsseldorf. Amb aquesta valenciana visitarem el museu K21. Anirem a veure una col·lecció de cotxes i donarem una volta per la ciutat. Finalment, visitarem el taller de moda que té a casa. Acabarem el dia a pujant al Rheinturm, l'edifici més alt de la ciutat.

Isabel va triar Düsseldorf fa 5 anys
Isabel va triar Düsseldorf fa 5 anys

Paco Climent és de Pego (Marina Alta), hi viu des de fa set anys per una oportunitat laboral de la seua parella. Visitarem el centre de la ciutat, la Rathaus Platz. Anirem a veure l'església de Sant Lambert. Passejarem per la zona nova de la ciutat, coneguda com la Schadowstrasse i pel Little Tokyo. Tastarem un bon garró alemany acompanyat de cervesa.

Laura Noverges és de València, viu des de fa un any a Düsseldorf però des de fa huit a Alemanya. Ens hi reunirem al parc de Duisburg junt amb la família, el marit i els fills. Gaudirem de les activitats al parc, fins i tot donarem de menjar a uns xicotets cérvols. La família ens obrirà les portes de la seua casa. Finalitzarem al caliu d'una foguera al jardí, i li donarem una sorpresa a la família.

Maria Valero és de València, fa huit anys que viu a Düsseldorf. Ens reunirem amb ella a Trodelmarket, un mercat d'antiguitats meravellós. Farem un passeig amb vaixell pel Rin, el riu més important en la història europea, fins i tot a la vora podem trobar, castells. Visitarem el lloc més antic de la ciutat d'Alemanya, on hi ha una fortificació rellevant. Ens reunirem amb unes amigues valencianes de Maria per tastar les típiques salsitxes i la carn alemanyes.

Ana Mena és de Bétera (Camp de Túria), fa tres anys que viu a Düsseldorf per amor. Quedarem amb ella al pont Rheinbrucke que travessa el riu Rin. Trobarem un muntó d'ovelletes al nostre voltant, un paisatge màgic. Düsseldorf és una ciutat industrial que té un nou port industrial, molt peculiar. Visitarem Neuss, la ciutat on viu Ana al costat de Düsseldorf, on hi ha una ciutat medieval no exempta de sorpreses.

Ana Mena va canviar Bétera per Düsseldorf fa tres anys
Ana Mena va canviar Bétera per Düsseldorf fa tres anys

Düsseldorf, amb una població de més de 600.000 habitants, és una de les ciutats més destacades de l'Alemanya Occidental i la capital de la regió del Rin del Nord-Westfàlia. La ciutat és, també, un important centre internacional de negocis, art i cultura. Històricament, Düsseldorf va ser fundada com un lloc d'avançada fortificat durant el segle XII i va continuar creixent fins a la Segona Guerra Mundial. Després d'una destrucció quasi completa, la ciutat va ser reconstruïda d'acord amb les seues arrels històriques.

També et pot interessar

stats