'Valencians al món' ens mostra els millors racons del Carib mexicà

Amb el programa més viatger d’À Punt coneixerem una regió amb enormes recursos naturals i gastronomia típica que encara conserva la cultura maia viva

María, d'Alacant, ens guia per totes les activitats que es poden fer a Playa del Carmen
María, d'Alacant, ens guia per totes les activitats que es poden fer a Playa del Carmen / À Punt
11 de juny 2024 - 11:36

Este dimecres 12 de juny en À Punt coneixerem el Carib mexicà en el programa Valencians al món. A les 22:00 hores assistirem a tot un espectacle que combina platges d'arena blanca, selva tropical, zones arqueològiques i cultura maia viva. Descobrirem també la seua infraestructura, que competeix a escala mundial gràcies a la seua oferta hotelera, gastronomia típica i internacional, connectivitat i recursos naturals.

María, d’Alacant, fa dos anys que viu al Carib mexicà. Amb ella ens tirarem en paracaigudes a Playa del Carmen i gaudirem d’unes vistes impressionants de la costa caribenya. També farem la ruta dels Cenotes en bugui. Un cenote és una dolina inundada d'origen prehistòric i María ens en descobrirà els més amagats.

Amb Manuel, d'Alacant, tastarem els famosos tamales:
Amb Manuel, d'Alacant, tastarem els famosos tamales: / À Punt

Manuel, d’Alacant, fa dèsset anys que viu al Carib Mexicà. Amb ell visitarem un mercat popular on els locals fan la compra diària. També tastarem els famosos tamales: un plat d'origen precolombí preparat generalment a base de massa de dacsa farcida de carns, verdures i hortalisses, embolicat en fulles dacsa o de plàtan.

Amb Pep, de la Vila, visitarem Cozumel, l'illa més gran del Carib mexicà
Amb Pep, de la Vila, visitarem Cozumel, l'illa més gran del Carib mexicà / À Punt

Pep, de la Vila Joiosa, fa 25 anys que viu al Carib mexicà. Amb ell visitarem Cozumel, l'illa més gran del Carib mexicà i la tercera més gran de Mèxic. Pep i la nostra reportera bussejaran en estes aigües riques en història, vestigis maies i meravellosa fauna i flora.

Borja, de València, és biolèg i estudia els taurons del Carib
Borja, de València, és biolèg i estudia els taurons del Carib / À Punt

Borja, de València, fa mig any que viu al Carib mexicà. Amb este biòleg nadarem entre taurons, el seu objecte d’estudi. També visitarem Bacalar, situat a la part sud de Quintana Roo. Els espanyols van arribar a Bacalar en el segle XVI i van edificar el fort de Sant Felip, utilitzat en l'antiguitat per a defendre la ciutat dels atacs dels pirates francesos i holandesos.

Amb l'almasserenc Benja jugarem al golf i parlarem sobre el turisme
Amb l'almasserenc Benja jugarem al golf i parlarem sobre el turisme / À Punt

Benja, d’Almàssera, fa huit anys que viu al Carib mexicà. Amb ell jugarem al golf i parlarem sobre el turisme, la principal indústria de Quintana Roo. Al Carib mexicà hi ha molts hotels de diferents categories: de cinc estreles, grups hotelers, boutiques o inclús opcions més econòmiques. La majoria d'estos hotels estan situats a les ciutats més turístiques, com ara Playa del Carmen o Cancún. D’altres es troben a destinacions més apartades, on els viatgers poden disfrutar d'una experiència local.

També et pot interessar

stats