‘Al ras’ estarà demà a La Nau de la Universitat de València amb motiu del 20 aniversari com a centre cultural

Durant les tres hores de programa es parlarà de cultura, dansa i altres temes.

'Al ras' a La NAU
'Al ras' a La NAU

Al ras, el magazín matinal de la ràdio d’À Punt, que presenta Jèssica Crespo i Joan Espinosa, estarà demà dimecres, en directe des de l’edifici de La Nau de la Universitat de València, que enguany celebra el 20é aniversari de la seua rehabilitació i inauguració com a centre cultural.

Des d’allí parlarem de cultura amb responsables de la UV i també amb estudiants. Entrevistarem, per començar, la rectora d’Igualtat, Elena Martínez, i el vicerector de Cultura, Antonio Ariño. També ens donaran algunes píndoles de la història dels 520 anys de la Universitat de València el conservador del patrimoni cultural de la institució, Adrià Besó, i Marc Baldó, autor del llibre sobre els 20 anys del Centre Cultural La Nau i 520 de la UV.

Al llarg de les tres hores que dura el programa en directe, el magazín de la ràdio parlarà amb alumnes amb talent i amb professors destacats. Tindrem als micròfons, per exemple, l’estudiant Gonzalo Abellá, que acaba de rebre el Premi Joves Investigadors de la Reial Societat Espanyola de Química; Mónica Giménez, Premi Talent Jove en Ciència, i la professora Laura Ballester, que ha sigut destacada amb el Premi a l’Excel·lència Docent atorgat per la XXIII Edició Premis Consell Social

En Al ras també tractarem altres qüestions, com ara la cuina. Parlarem de les joies bibliogràfiques de La Nau, entre altres del llibre Sento Soví, el primer receptari de cuina no escrit en llatí amb 72 plats del segle XIV. Ens parlaran d’aquesta joia bibliogràfica Victoria Garcia, directora del Servei de Biblioteques de la UV, Paco Gimeno, expert en aquestes valuoses obres escrites.

La perspectiva de gènere també ocuparà una part del magazín. Parlarem sobre la Constitució Espanyola amb perspectiva de gènere amb Ana Marrades, professora de Dret Constitucional de la UV, del programa de reeducació de maltractadors “Contexto” amb la seua directora, Marisol Lila, i la subdirectora, Elena Terreros, i del festival Dansa Valencia, que està inclòs en la programació de l’Aula de les Arts Escèniques amb la coordinadora del festival, Mar Jiménez, i amb la directora de l’Aula, Laura Monrós.

La banda sonora de demà, la posarà l’Aula de Música de La Nau, en concret el trio d’oboés de l’orquestra filharmònica de la UV dirigida per Beatriz Fernández.

Totes les emissions d’Al ras i les de la resta de programes de la ràdio d’À Punt Mèdia es poden trobar en l’enllaç: https://www.apuntmedia.es/ i en les aplicacions mòbils i de smart TV.

També et pot interessar