Presentació del Llibre d’estil de la CVMC a l'UJI

 La Universitat Jaume I de Castelló ha acollit aquest matí la presentació del Llibre d’estil de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.

Presentació del Llibre d’estil de la CVMC a l\'UJI

 

En l’acte, a l’aula Magna Joan Francesc Mira de la Facultat de Ciències Humanes i Socials, han intervingut el president de la CVMC, Enrique Soriano; la directora general d’À Punt Mèdia, Empar Marco; el president de la Comissió del Llibre d’estil, Rafa Xambó, i les responsables de la part periodística i lingüística, Anna Peña i Rosa Agost.

En la presentació, que ha omplit l’Aula Magna de gom a gom, també ha participat el director general de Política Lingüística de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Rubén Trenzano, i el rector de l’UJI, Vicent Climent.

Durant la presentació, el president del Consell Rector ha recordat que la Llei 6/2016, de 15 de juliol, del servei públic de radiodifusió i televisió d’àmbit autonòmic, de titularitat de la Generalitat, encomana al Consell Rector l’aprovació d’un llibre d’estil per a tota la Corporació, que haurà de comptar amb l’informe favorable de l’AVL; llibre, ha afegit, que hui ha aprovat definitivament el Consell Rector en una sessió a l’UJI. El president ha valorat la importància d’aquest document per a l’exercici del periodisme i ha agraït “l’esforç de l’equip de professionals, lingüistes i periodistes” que l’han redactat.

Per la seua banda, la directora general d’À Punt Mèdia, Empar Marco, ha destacat en l’acte que aquest Llibre d’estil “és un compromís amb el periodisme”. Al mateix temps, ha subratllat “la intenció de mirar endavant, cap al futur. En aquest sentit, serà la millor eina per a fer les coses de forma molt diferent, ja que, per damunt de tot, el que volem fer és periodisme”. Marco ha defensat “el paper dels mitjans de comunicació públics per tal d’assegurar la informació veraç”. Per últim, la directora general d’À Punt Mèdia també ha agraït la tasca realitzada a totes aquelles persones implicades que han fet possible el

També et pot interessar

stats