La pel·lícula 'Gràcies per la propina' de Ferran Torrent, dimarts a la nit després de 'Terres de cinema'

L’adaptació cinematogràfica de la novel·la fa un viatge entre Sedaví, València i Alcanar

Gràcies per la propina de l’escriptor Ferran Torrent va ser dirigida al cine per Francesc Bellmunt.
Gràcies per la propina de l’escriptor Ferran Torrent va ser dirigida al cine per Francesc Bellmunt. / Departament de Comunicació
22 de juny 2021 - 09:40

Han passat 25 anys de la publicació de la novel·la Gràcies per la propina de l’escriptor Ferran Torrent i aquest dimarts els espectadors i espectadores d’À Punt tenen l’oportunitat de tornar a gaudir de l’adaptació cinematogràfica que va dirigir Francesc Bellmunt. Serà en acabar el programa Terres de cinema, que va iniciar la segona temporada la setmana passada, i que s’emet cada dimarts a les 22.00 hores.

Benicorlí és el poble fictici protagonista de l’adaptació cinematogràfica de Gràcies per la propina, un viatge entre Sedaví, València i Alcanar a la recerca de les petjades d’aquesta història. Al llarg del capítol, es busquen les referències reals de la història amb la fonamental participació de l’escriptor de Sedaví.

La boxa, l’homosexualitat i l’educació franquista són alguns dels temes sobre els quals ens conviden a reflexionar aquesta història i que tractarà el programa Terres de cinema amb l’equip de la pel·lícula, veïns i intèrprets com ara Juli Mira. L’actor alcoià recorda el rodatge i com va construir el seu personatge de Ramonet. 

Juli Mira recorda el rodatge i com va construir el seu personatge de Ramonet.
Juli Mira recorda el rodatge i com va construir el seu personatge de Ramonet.

 A més, amb diferents experts es reflexiona sobre les adaptacions cinematogràfiques, el cinema en valencià i la influència del cinema en la literatura. I amb el cineasta Francesc Bellmunt i actors com Juli Mira es endinsen en els secrets del rodatge per a parlar de la boxa, l’homosexualitat, l’educació franquista i la relació entre cinema i literatura.

Gràcies per la propina conta la història de dos germans fadrins de mitjana edat que fan de pare i mare dels seus dos nebots orfes. Junts formen una família liberal que contrasta amb el convencionalisme dels temps que corren.   

També et pot interessar

stats