Luxe i paisatges de conte en ‘Valencians al món’ des del llac Léman a Suïssa

Es tracta de la reserva d’aigua dolça més important d’Europa, i sorprén la quantitat de celebritats que viuen o han viscut als voltants

El llac Lemán pels que volen viure envoltats de natura i de luxe
El llac Léman pels que volen viure envoltats de natura i de luxe / Departament de Comunicació
28 de setembre 2021 - 12:23

Aquest dimecres 29 de setembre a les 22:00 hores À Punt emetrà un nou capítol de Valencians al món, que ens descobrirà els secrets del llac Léman a Suïssa. El reporter Lluís Liñana visita un dels paradisos europeus del luxe, que fusiona paratges naturals, esports de neu i productes reconeguts internacionalment, com ara el formatge de Gruyère.

Entre els valencians i valencianes que viuen en aquest paratge coneixerem Andrea, de Carcaixent (Ribera Alta), que fa tres anys es va traslladar al llac Léman per amor. Ella ens mostrarà el port d’Ouchy i el Museu Olímpic de Lausana, que allotja exposicions relacionades amb l’esport i l’olimpisme.

Juanvi, del Verger (Marina Alta) viu a Suïssa des de fa huit anys. Aquest valencià practica esports d’aventura i amb ell visitarem el Glacier 3000, on tastarem el xampany a peu de pista, i veurem el llac de Neuchâtel, el segon més gran del país helvètic. 

Amb Ana, de València, que fa deu anys que va començar una vida en família al llac Léman, visitarem les vinyes que envolten el llac i el poble de Gruyères, famós pel seu formatge. També ens ensenyarà a menjar una fondue autèntica a la manera suïssa.

Per la seua banda, Jacobo, de Dénia (Marina Alta), fa dos anys que estudia molt a prop del llac Léman. Amb ell entrarem a l’Escola d’Hoteleria de Lausana i farem una visita per totes les àrees: cuina freda, peix, carn, pastisseria i vi.

Héctor, de Sueca (Ribera Baixa), es va traslladar a terres helvètiques fa huit anys. Aquest operari de manteniment ens obrirà les portes del Montreux Palace, un luxós hotel d’estil clàssic amb unes vistes espectaculars.

I, finalment, Pilar, de Banyeres de Mariola (Alcoià), fa cinc anys que es va traslladar al llac Léman perquè el seu marit va començar a treballar en un organisme professional. Pilar és famosa a Banyeres perquè té dues germanes bessones. Amb esta matemàtica de professió passejarem per la cèntrica plaça de Palud i la catedral de Lausana.

Escapades de pel·lícula a llac Lemán
Escapades de pel·lícula a llac Lemán

Un microclima valorat pels famosos

El llac Léman és famós per les seues dimensions, ja que es tracta de la reserva d’aigua dolça més important d’Europa, però també per la quantitat de celebritats que viuen o han viscut als voltants.

Encara que està situat al costat dels Alps, el també anomenat com a llac de Ginebra, per la quantitat d'aigua que conté, crea al seu voltat un microclima. Particularment, açò passa a Montreux i la rodalia, on hi ha palmeres, atzavares i altres plantes exòtiques.

El llac rep aigua de diversos rius que provenen dels cantons suïssos dels voltants i del departament francés de l'Alta Savoia. El Roine hi fa l'aportació més important. Calen una dotzena d'anys per tal que les aigües del llac es renoven completament.

Valencians al món s'ha adaptat als temps de Covid-19, tot respectant les normes de cada país i reflectint com viuen els valencians a les diverses destinacions.

També et pot interessar

stats