‘Dejavú’ s’estrena en À Punt amb 1992, l’any de les Olimpíades

El programa que repassa els esdeveniments que han marcat els valencians en els últims anys arriba a la televisió valenciana este dijous a les 22 hores

La periodista benidormera Mireia Llinares és la presentadora de 'Dejavú', el nou programa d'À Punt per als dijous
La periodista benidormera Mireia Llinares és la presentadora de 'Dejavú', el nou programa d'À Punt per als dijous / À Punt
30 d'abril 2024 - 10:01

Dejavú, el nou programa d’À Punt per a les nits dels dijous s’estrena amb un recorregut pels fets que més van marcar els valencians l’any 1992, l’any de les Olimpíades de Barcelona.

Què va passar el 1992 que s’ha convertit en part de la nostra memòria col·lectiva? A començament de gener, ETA va assassinar el professor Manuel Broseta a València. La guerra dels Balcans va portar milers de refugiats a la nostra terra. I sis treballadores de l’empresa d’Ardystil morien víctimes d’una malaltia respiratòria greu provocada pels aerosols que utilitzaven. Tot el mateix any en què el cantant Francisco va guanyar per segona vegada el festival de l’OTI.

Este dijous 2 de maig a les 22:00 hores, Dejavú recupera les imatges que el 1992 van colpir la ciutadania, i la seua presentadora, Mireia Llinares, entrevistarà les persones que visqueren en primera persona estos excepcionals esdeveniments, alguns, testimonis inèdits perquè no havien volgut parlar fins ara.

En el primer programa tornarem al passat amb ulls de present amb Míriam Blasco, la primera esportista espanyola a aconseguir un or olímpic. És judoka i viu a Alacant. Ens aportarà una visió de les dones de Barcelona 92 i tot el que va suposar per a l’esport femení.

També sentirem parlar per primera vegada davant de càmera José Vicente Marcos, el policia ferit per l’explosió del cotxe en què van fugir els terroristes que van matar Manuel Broseta.

Un altre testimoni extraordinari del 1992 que ens mostra Dejavú és Vlado Arapovic, un xic bosnià que enmig del conflicte dels Balcans va poder fugir gràcies a una ONG catalana. Des de fa huit anys viu a Castelló de la Plana i diu que gràcies al tenis va salvar la vida. Este dijous en sabrem la raó. També coneixerem Gemma Martínez, supervivent de la síndrome d’Ardystil, una malaltia respiratòria d’origen laboral que es va originar en una empresa amb eixe nom a la comarca de l’Alcoià. Va afectar 72 treballadors i sis joves (totes dones) van morir.

1992, l’any dels Jocs Olímpics de Barcelona va ser fantàstic per a Francisco, que va guanyar el seu segon festival de l’OTI. Amb el cantant de Latino tornarem a viure un any que forma part de la memòria col·lectiva dels valencians. 

També et pot interessar

stats