Coneixem el llegat de la casa de Savoia al Piemont, amb 'Valencians al món'

Esta regió al nord d’Itàlia conserva el llegat d’una de les dinasties més antigues d’Europa i és famosa per la gastronomia

Alexia Zaragoza, de Torreblanca, fa 23 anys que viu a Torí, però no ha perdut ni l’idioma ni l’essència castellonera
Alexia Zaragoza, de Torreblanca, fa 23 anys que viu a Torí, però no ha perdut ni l’idioma ni l’essència castellonera / À Punt
13 de maig 2025 - 12:35

À Punt et porta a descobrir el Piemont, un territori del nord d’Itàlia famós per ser el bressol dels Savoia, una de les dinasties més antigues d’Europa que va jugar un paper clau en la unificació italiana. Este dimecres 14 de maig, a les 22:45 hores, amb Valencians al món i el seu reporter Enrique Tena coneixerem el passat majestuós de la regió.

Amb José Palmer visitarem el Palau Reial de Torí, l'antiga residència oficial de la casa de Savoia que està declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO
Amb José Palmer visitarem el Palau Reial de Torí, l'antiga residència oficial de la casa de Savoia que està declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO / À Punt

José Palmer, de la Vall d’Uixó, fa tres anys que viu a Torí. Amb José visitarem el Palau Reial de Torí, un dels edificis més emblemàtics del Piemont i antiga residència oficial de la casa de Savoia. Declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO, conserva una impressionant combinació de l’estil barroc i neoclàssic, amb salons sumptuosos i galeries plenes d’art.

Alexia Zaragoza, de Torreblanca, fa 23 anys que viu a Torí, però no ha perdut ni l’idioma ni l’essència. Amb ella visitarem el Forte di Bard, una imponent fortalesa medieval situada a la Vall d’Aosta.

Amb Pau Vilar anirem als cellers de Bra, situats al cor del Piemont, regió amb tradició vinícola i gastronòmica
Amb Pau Vilar anirem als cellers de Bra, situats al cor del Piemont, regió amb tradició vinícola i gastronòmica / À Punt

Pau Vilar, de Castelló de la Plana, fa setze anys que resideix a Torí. Amb Pau visitarem els cellers de Bra, situats al cor del Piemont, regió amb tradició vinícola i gastronòmica. Tastarem els vins piemontesos, famosos per l’alta qualitat, com el Barolo, el Barbaresco o el Dolcetto.

Amb Javier Astorgano, de València, tastarem algunes de les delícies més representatives de la gastronomia del Piemont, com ara el vitello tonnato
Amb Javier Astorgano, de València, tastarem algunes de les delícies més representatives de la gastronomia del Piemont, com ara el vitello tonnato / À Punt

Javier Astorgano és de València, però resideix a Itàlia des de fa tres anys. Amb ell tastarem algunes de les delícies més representatives de la gastronomia del Piemont, com la carn crua: una carn de vedella de qualitat superior, tallada molt finament i adobada amb oli d’oliva. També provarem el vitello tonnato: làmines primes de vedella amb una salsa de tonyina i no faltarà la pasta típica del Piemont, els agnolotti del plin, xicotets raviolis farcits amb carn.

Pablo Català, resideix a Luserna des de fa deu anys. Este poble situat en un entorn muntanyós, ofereix unes vistes espectaculars
Pablo Català, resideix a Luserna des de fa deu anys. Este poble situat en un entorn muntanyós, ofereix unes vistes espectaculars / À Punt

Pablo Català, de València, resideix a Luserna des de fa deu anys. Este xicotet poble situat en un entorn muntanyós, ofereix unes vistes espectaculars i un ambient tranquil. Visitarem l'església de Sant Jaume (San Giacomo), un lloc molt espiritual per a Pablo i la seua família, ja que és on solen anar a missa.

També et pot interessar

stats