À Punt presenta les unitats didàctiques d’‘Una habitació pròpia’ per a alumnes de secundària

El programa transmèdia d’À Punt ha presentat aquest matí a l’IES Ferrer i Guàrdia de València.

Presentació de les unitats didàctiques
Presentació de les unitats didàctiques

Una habitació pròpia arriba a les aules. El programa transmèdia d’À Punt ha presentat aquest matí a l’IES Ferrer i Guàrdia de València les unitats didàctiques dels llibres al voltant dels quals es desenvolupa cada programa de televisió.

Es tracta d’una sèrie de 26 guies didàctiques (una per cada capítol del programa televisiu) amb un contingut pedagògic que servirà perquè el personal docent vincule les seues classes amb el programa multiplataforma d’Una habitació pròpia. Les unitats didàctiques estan adreçades a l'alumnat d'ESO i batxillerat.

La Metamorfosi, 1984, Orlando, Lolita, Júlia, Crematorio, La fiesta del Chivo, A sang freda, El carrer de les camèlies, El camino, La confessió de la lleona, La ciutat i la casa, El déu de les petites coses, L’any del diluvi, La invención de Morel i Farenheit 451 són alguns dels llibres protagonistes del programa que estan ja a disposició de docents i estudiants valencians en aquest enllaç del web d’À Punt: Unitats didàctiques

En la presentació han participat Irene Rodrigo, codirectora i presentadora d’Una habitació pròpia; Jaume Fullana, director general de Política Educativa, i Albert Arnau, cap d’Innovació i Nous Formats d’À Punt Mèdia.

“Una habitació pròpia no és només un programa de divulgació literària. És també un programa de divulgació vital que acosta la literatura a tot el món i convida a reflexionar”, ha subratllat Albert Arnau qui ha afegit: “les unitats didàctiques són un pas més en l’estratègia divulgativa transmèdia d’un programa que va començar en la ràdio, està en els nostres carrers amb els murals monogràfics, fomenta la interacció en les xarxes i ara arriba a les aules”. A més, ha anunciat que pròximament el programa llançarà altres tipus d’accions, sempre “amb el ferm compromís que À Punt, com a mitjà públic de comunicació, té amb la divulgació de la literatura i la cultura”.

Segons el director general de Política Educativa, Jaume Fullana, “des del Servei d’Innovació d’Educació vam col·laborar per orientar el contingut de les unitats i hem de destacar que el resultat de la faena feta per l’equip del programa ha sigut excel·lent”. Fullana ha afegit: “a part del treball en classe, que és importantíssim, és a més una eina perfecta per a motivar l’alumnat a interessar-se per un programa de televisió públic sobre literatura i que parla en valencià”.

Per la seua banda, Irene Rodrigo ha assenyalat que les guies plantegen activitats atractives per a l’alumnat, dinàmiques que fomenten la creativitat i la capacitat d’introspecció i permeten als joves utilitzar amb finalitats didàctiques uns mitjans amb què estan tan familiaritzats, com són les xarxes socials i l’audiovisual. Les guies pretenen ser un activador de les ganes de llegir, una finestra oberta a noves realitats, autors i preguntes que emocionaran els alumnes i els faran sentir ganes de llegir el llibre concret tractat en la guia o qualsevol altre”.

Una habitació pròpia s’emet en la televisió d’À Punt els diumenges a les 20:30, a les 21:00 hi ha un diàleg en directe amb els espectadors en Facebook i en la ràdio s’emet els divendres a les 23:00.

També et pot interessar

stats