À Punt Mèdia i Escola Valenciana organitzen per tercer any consecutiu un concurs de guions

El concurs està destinat a alumnat de primària, ESO, batxillerat i cicles formatius

Consulta les bases que trobaràs al text
Consulta les bases que trobaràs al text / Escola Valenciana
19 de gener 2024 - 09:35

Per tercer any consecutiu, À Punt i Escola Valenciana s’alien per a organitzar un concurs de guió destinat a l’alumnat de primària i de l’ESO. Els textos audiovisuals han d’estar inspirats en la figura de l’escriptora, mestra i activista Carme Miquel.

L’objectiu és donar a conéixer a l’alumnat la figura de Miquel, com a defensora de la renovació de l’ensenyament, del medi ambient, el feminisme i la normalització de l’ús del valencià. La presidenta d’Escola Valenciana, Alexandra Usó, ha destacat que han aconseguit que el concurs “es convertisca en una de les activitats més esperada per les aules, la qual cosa ens emociona, ja que, gràcies a aquesta iniciativa, els valors de Carme Miquel, com la sostenibilitat i el feminisme, arriben cada dia a més persones”.

Els guanyadors, un per cada categoria, assistiran a un taller de llenguatge audiovisual per a preparar el rodatge, i, en acabar, podran gravar i postproduir el curt que han escrit amb la participació d’un càmera i un tècnic de so professionals. “Amb aquest projecte, l'alumnat s'endinsa en el món i la cultura audiovisual, alhora que fomenta el treball creatiu en grup”, ha explicat Usó.

Finalment, l’obra s’estrenarà a la Filmoteca de València amb la participació de la classe i es difondrà en À Punt.

Tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana es poden presentar al concurs, que compta amb dues categories: d’una banda, primària; i de l’altra, ESO, batxillerat i cicles formatius. Per a treballar la figura de Carme Miquel a l’aula s’han preparat dues guies didàctiques, una per a cada categoria

A més, també es posa a l’abast dels centres educatius un manual sobre el treball del guió a l’aula. Totes les bases i els materials es poden trobar en el web d’À Punt i en el web d’Escola Valenciana

La data límit per a fer la inscripció i enviar-hi el guió és el 27 de març.

També et pot interessar

stats