Venta y cesión de imágenes

Concurs de guió Carme Miquel

À Punt i Escola Valenciana organitzen un concurs de guió en què l’alumnat pot presentar els seus escrits audiovisuals inspirats en la figura de Carme Miquel, en concret en les seues vessants de sostenibilitat i feminisme.

L’objectiu final és que l’alumnat guanyador gravarà el curtmetratge del guió que han escrit. La convocatòria està oberta a tots els centres educatius del País Valencià a través de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, À Punt Mèdia i Escola Valenciana. Amb aquesta finalitat es fan públiques les bases següents.

Bases

1. PARTICIPANTS

Pot participar-hi qualsevol centre educatiu de la Comunitat Valenciana, cada classe només podrà enviar un guió.

2. CATEGORIES

El concurs té dues categories:

 • PRIMÀRIA
 • ESO, BATXILLERAT i CICLES FORMATIUS

3. TEMÀTICA I TRACTAMENT

El tema ha de tractar de sostenibilitat i/o feminisme, inspirat en l’obra i vida de Carme Miquel.

 • L’alumnat i el professorat han de ser els intèrprets del curtmetratge, per tant, cal escriure la història tot pensant en aquest efecte.
 • La història ha de transcórrer en localitzacions viables. És per això que, si aquestes són fora del centre escolar, cal poder anar caminant des del centre.
 • Es valorarà que el guió no tinga una extensió de més de 10 fulls, amb l’objectiu que el curtmetratge final serà d’un màxim, d’aproximadament, 8 minuts.
 • Els guions i la versió dels curtmetratges han de ser en valencià.
 • Per a ajudar a la comprensió de la figura de Carme Miquel i els temes que es proposen, els centres interessats poden accedir a “Concurs guió, guia didàctica. Primària” i “Concurs guió, guia didàctica. ESO i Batxillerat”. També poden utilitzar el manual didàctic sobre el treball del guió a l’aula (en versions per a Primària, ESO i Batxillerat).
 • Els centres interessats poden descarregar-se els materials didàctics en:

https://escolavalenciana.org/web/concursdeguio/

https://www.apuntmedia.es/concurs-carme-miquel/

4. INSCRIPCIÓ

Els centres interessats s’han d’inscriure ací:

https://forms.gle/ma1NoTUbX4hq9kJBA

La convocatòria estarà oberta des de la publicació de les bases fins al 27 de març.

Atès que la producció dels curtmetratges i els seus materials es situen dins de l'àmbit educatiu dels centres docents, la persona que n'autoritze la presentació serà personal docent o membre de l'equip directiu del centre de l'alumnat que realitze i/o actue en la producció. Per tant seran aquests els responsables d'obtenir i custodiar totes les autoritzacions legals pertinents per part dels que ostenten la pàtria potestat dels menors d'edat participants, així com de les dades personals subministrades en les inscripcions i títols de crèdit de les produccions audiovisuals. 

La participació en el CONCURS DE GUIÓ CARME MIQUEL pressuposa la total acceptació d'aquestes bases, i de forma expressa l'autorització de projecció en les projeccions escolars i en qualsevol altre acte públic o privat i les xarxes de Fundació Escola Valenciana, així com l’autorització d’emissió del curtmetratge a través de qualsevol de les finestres (televisió, web) que À Punt considere, en el marc de les relacions entre Fundació Escola Valenciana i l’SAMC.

5. JURAT

El jurat estarà integrant per les següents persones i institucions:

 • À Punt
 • Escola Valenciana
 • EDAV
 • LOF MEDIA

El jurat triarà els guions guanyadors d’entre els projectes presentats i donarà a conéixer el seu veredicte l’última setmana d’abril.

6. PREMIS

La classe guanyadora rebrà diversos premis:

 • Un taller de llenguatge audiovisual dirigit per professionals per a adequar el curtmetratge, fer-lo viable i preparar-ne el rodatge.
 • El procés de rodatge es realitzarà durant dues jornades, en què hi participaran un càmera i un/a tècnic/a de so.
 • La postproducció del curtmetratge.
 • L’estrena del curtmetratge a la Filmoteca de València amb la participació de tota la classe.
 • La difusió del curtmetratge en À Punt.

Els projectes guanyadors, un per cada categoria, s’hauran d’enregistrar abans de la primera quinzena de maig. Al juny es farà l’estrena del curtmetratge.

Per a qualsevol consulta podeu escriure a l’adreça electrònica cinema@escola.org.

📄 Consulta les bases en PDF

Recursos

Primària

Secundària

Venta y cesión de imágenes