À Punt fusiona cinema i literatura a l’estiu

Els dijous en prime time comencen les minisèries de la BBC basades en els best sellers d’Agatha Christie i dissabte a la sobretaula s’estrena Comissari Dupin, la gran revelació de la televisió mundial

Aquesta setmana s’emeten els tres capítols d’Innocència tràgica, una minisèrie d’alta qualitat de la BBC britànica
Aquesta setmana s’emeten els tres capítols d’Innocència tràgica, una minisèrie d’alta qualitat de la BBC britànica / Departament de Comunicació
16 de juny 2021 - 10:30

Cada dijous a la nit, a partir de les 22 hores, els espectadors i les espectadores d’À Punt amants del gènere thriller tenen una cita amb minisèries signades per l’escriptora Agatha Christie, coincidint amb el 45 aniversari de la mort de l’autora més exitosa de novel·la policíaca de la història.

Aquesta setmana s’emeten els tres capítols d’Innocència tràgica, una minisèrie d’alta qualitat de la BBC britànica, dirigida el 2018, per Sandra Goldbacher. La producció compta amb un repartiment internacional amb Bill Nighyk, Anthony Boyle, Anna Chancellor o Matthew Goode, entre d’altres. La seua trama parteix d’un succés, quan la rica filantropa Rachel Argyll és assassinada en la seua finca familiar, Sunny Point. Al seu fill adoptiu Jack Argyll, un jove delinqüent, l’arresten pel seu assassinat.

Pròximament, À Punt també emetrà els dijous a la nit les minisèries d’Agatha Christie El misteri de l’abecedari, 10 negrets, Testimoni de càrrec i El misteri de Pale Horse.

El comissari Dupin, de la Bretanya francesa a À Punt

La segona sèrie basada en èxits de la literatura, concretament, en les novel·les de Jean-Luc Bannalec és Comissari Dupin, que ens acompanyarà en la sobretaula dels dissabtes, durant nou setmanes, a partir de les 16.00 hores.

El Comissari Dupin estrena per a la sobretaula del dissabte
El Comissari Dupin estrena per a la sobretaula del dissabte

Georges Dupin és un comissari de policia que viu a Concarneau, Bretanya, França. El seu pare era policia, però va morir amb 41 anys. El van traslladar des de París per problemes amb un polític. Dupin està aprenent a controlar la seua ira. El comissari és atractiu, no té parella fixa, només alguna aventura ocasional. Pren notes sobre les investigacions en la seua llibreta roja i vol conéixer l'essència dels individus mitjançant les seues rutines.

La seua secretària és Nolwenn, una dona infatigable de 60 anys, extraordinària i molt pràctica. El seu equip el completen dos inspectors: Le Ber, un home meticulós, i Labat, ambiciós. El seu superior és el prefecte Guenneugues.

En aquest primer capítol el comissari Dupin, destinat a la Bretanya francesa, ha aconseguit convéncer la seua exnóvia Claire perquè deixe París uns dies i vinga a visitar-lo. Té preparada una escapada romàntica per a reconquerir-la, però els seus plans es torcen quan tres cadàvers arriben surant fins a la platja.

Dupin confia que siga un cas fàcil, un accident de navegació a causa del mal temps; però les autòpsies revelen que les tres víctimes han sigut drogades, així que es tracta d'un assassinat múltiple. A més, sembla que tothom a l'illa pot tindre motius per a matar-los, així que la investigació es complica.

Jean-Luc Bannalec és l’escriptor Jörg Bong. Amb el pseudònim Jean-Luc Bannalec va començar a publicar el 2012 les novel·les del comissari Dupin. Nascut a Bonn el 1966, viu a Frankfurt. Va estudiar literatura alemanya, filosofia, història i psicologia. Ha sigut assistent d'investigació. Des de 1997 treballa per a l'editorial S. Fischer Verlag i és redactor cap de la revista literària Neue Rundschau.

 

També et pot interessar

stats