L’IES Dr. Lluís Simarro de Xàtiva guanya el Concurs de guió Carme Miquel d’Escola Valenciana i À Punt

El curt parteix de la novel·la de ciència-ficció 'Llum i Estel'

L'alumnat ha començat hui la gravació del curt amb títol 'Un somni revelador'

Un moment de la gravació del curtmetratge
Un moment de la gravació del curtmetratge
22 de maig 2024 - 09:47

L’IES Dr. Lluís Simarro, de Xàtiva, és el guanyador del II Concurs de guió Carme Miquel, amb què Escola Valenciana i À Punt. Radiotelevisió Valenciana  pretenen divulgar la figura de la mestra, escriptora i activista pel valencià, sobretot les seues vessant de feminisme i sostenibilitat, a més de promoure la cultura audiovisual i el treball creatiu en equip entre la població jove. El grup guanyador, de 4t d’ESO, ha començat hui la gravació del curtmetratge del guió que ha escrit, amb títol “Un somni revelador”.

El jurat ha valorat que, partint de la novel·la de ciència-ficció “Llum i Estel”, de Carme Miquel, l’alumnat és capaç de construir un text que treballa conceptes com el canvi climàtic, els límits del creixement sostenible, la contaminació, la responsabilitat col·lectiva, el reciclatge o el balafiament d’energia derivat del magatzematge i transmissió massiva de dades per part dels dispositius electrònics. “Són qüestions que verbalitzen des del seu univers adolescent, amb diàlegs creïbles i ben construïts; com en la novel·la inspiradora, la història té la intenció de suscitar reflexions sobre el futur del planeta i d’una societat en permanent connectivitat, a més és un relat que desprén un missatge positiu, esperançador, en sintonia amb el pensament de Carme Miquel”, ha assenyalat el jurat, integrat per respresentats d’À Punt, Escola Valenciana, EDAV i LOF MEDIA

En el procés selectiu han participat sis treballs d’alumnat de centres educatius de secundària i batxillerat del País Valencià. “Valorem molt positivament els guions presentats, per la qual cosa agraïm l'interés dels centres i els animem a continuar fent de l’escola un espai de creació col·lectiu i de participació ciutadana”, ha manifestat la presidenta d’Escola Valenciana, Alexandra Usó i Carinyena.

Els guions presentats a la convocatòria han estat: “Gala” i “El club del croissant”, de l’alumnat de 2n d’ESO de l’IES Leopoldo Querol, de Vinaròs; “Fils Vitals” i “El somriure renascut”, de 1r Batxillerat de l’IES Lluís Vives; i “Qui xafa la terra”, de 1r de Batxillerat de l’IES El Caminás, de Castelló de la Plana.

L’equip guanyador ha assistit a un taller de llenguatge audiovisual per ajustar l’obra a les necessitats tècniques i per a preparar el rodatge. Quan finalitze la gravació, l'alumnat postproduirà el curt amb professionals. A més, el treball es difondrà a À Punt.

També et pot interessar

stats