Eugeni Alemany: "Esperem els concursants amb les saques plenes de bitllets i la millor companyia"

El presentador ens explica com ha sigut la tornada a À Punt al capdavant del nou programa ‘A la saca’

Eugeni Alemany presenta el nou concurs 'A la Saca'
Eugeni Alemany presenta el nou concurs 'A la saca'
23 de juny 2024 - 11:13

Eugeni Alemany torna a À Punt. El presentador de Sueca es posa al capdavant d'un nou programa, A la saca, que s'estrenarà en la cadena el diumenge 23 de juny a les 21:45 h, encara que l'horari habitual, a partir del dimarts 25 de juny, serà de dilluns a divendres a continuació d'À Punt Notícies edició nit.

El popular showman i humorista valencià torna a la radiotelevisió valenciana per a seduir un públic familiar amb el seu estil únic, en un programa que posa a prova l'agilitat mental i la intuïció dels concursants. Anteriorment, l’havíem vist en altres programes de la cadena, com Tresor o trasto i Atrapa’m si pots.

En esta producció d'À Punt, dirigida per Melina Rodríguez, els candidats respondran a una sèrie de preguntes amb l’objectiu d'aconseguir els 20.000 euros que es posen en joc cada setmana. A més, els espectadors podran interactuar amb el programa i mantindre's informats de totes les novetats a través del compte d’Instagram @alasacaapunt o en les xarxes socials pròpies de la cadena.

A dos dies de l'estrena d’A la saca, hem parlat amb el presentador perquè ens conte tots els detalls d'esta nova aventura televisiva.

1.    Segur que has tingut moltes ofertes per a presentar programes. Què va fer decidir-te per presentar A la saca?

L'originalitat. És molt divertit! M'encanta la cinta transportadora amb saques plenes de bitllets que van passant! També pels premis que es poden emportar els concursants (fins a 20.000 euros!). Però, sobretot, perquè la mecànica del joc permet xarrar i fer broma amb els concursants. Gaudisc de la proximitat i de poder transmetre això als espectadors.

2.    Els concursos en televisió estan de moda. Però, què diferencia el programa A la saca d'uns altres en el seu gènere?

Tenim els mateixos deu concursants durant la setmana competint entre ells. Però, no saben en quines rondes s'enfrontaran ni amb qui. Els deu s'eliminen els uns als altres i es roben els diners, és molt emocionant.

3.    Què creus que serà el més atractiu per als espectadors?

Per la part del concurs, justament tot l'anterior ho fa tremendament imprevisible. Hi ha tres concursants que arriben a una semifinal amb les saques plenes de diners. Però, atenció, perquè pots haver arribat a la semifinal amb menys diners que ningú i en la semifinal robar-ho tot als altres… Si saps triar les saques adequadament, clar. I, per la part dels concursants, hi ha situacions divertides, autèntiques i, alhora, espontànies al plató.

4.    Pots contar-nos alguna anècdota interessant o divertida que haja ocorregut durant la gravació?

Hem viscut molts moments còmics amb algunes saques i les seues respostes. Fins i tot hem conegut algunes intimitats dels concursants! Però millor que explicar-ho ací, ho podreu veure per la tele. No revele res!

5.    Ara els programes de televisió també tenen protagonisme en les xarxes socials. Hi haurà algun tipus d'interacció relacionada amb el programa?

Per descomptat, el programa té perfils en xarxes. Però després estan els meus, on el punt de vista és més personal… I més boig. En el meu Instagram puge moltes històries del que no es veu de la rebotiga d'un programa. Part de l'equip són amics i amb uns altres ja he treballat en altres programes i hi ha gent molt graciosa. Tinc molta sort, de veritat, d'estar envoltat d'un equip tan professional i agradable. Tan exigents i, alhora, tan disposats sempre al fet que ens ho passem bé.

6.    Tornes a la televisió valenciana amb un concurs diari i en horari de màxima audiència, a les 21:45 h. Una hora complicada i amb molta competència. Com afrontes el repte?

Afortunadament —o no— ja tinc una edat on els reptes són poder-te acatxar sense que t'entre lumbago. Així que jo, per part meua, el que tracte és que sobretot els concursants, que són els nostres convidats, gaudisquen de la gravació del programa i tinguen una experiència en tres dimensions del seu pas pel programa. És a dir, que siga agradable tant el que s’ha de veure per la pantalla com el que han de viure darrere. Crec que, amb el pas del temps, un no recorda com li va anar en el concurs, sinó com s'ho va passar, a qui va conéixer i com el van tractar. En realitat, l'equip som com els animadors d'un creuer de vacances.

7.    Davant de tanta quantitat d'oferta en televisió i plataformes, què li diries a l'audiència per a convéncer-la perquè veja cada nit A la saca?

Que ens vegen, que ens donen l'oportunitat de sintonitzar-nos. Almenys uns quants programes. I si s'ho passen bé, si aconsegueixen connectar amb nosaltres i desconnectar una estona d'un mal dia o algun problema, que sàpien que som ací per a quan vulguen fer teràpia. I, per descomptat, que si els entra curiositat d'anar a la tele, que sàpien també que som el millor programa per a vindre. He conegut molts concursants al llarg d'estos anys presentant altres programes i una cosa que m'han repetit moltes vegades és: “Eugeni, he estat en molts altres concursos, en alguns dels quals m'he emportat molta pasta… Però en cap m'he sentit tant a gust com ací”. I vull que en A la saca continue sent així, perquè això és el millor que et pot dir un convidat en televisió. És que ací, si et descuides, la nostra companya Marta fins et fa la carta astral. Així som. Com estar a casa amb amics.

8.    La tornada a À Punt suposa una aturada en l'exitosa ruta pels teatres o ho podràs compaginar?

La veritat és que vaig deixar À Punt per a centrar-me en l'espectacle A ningú que li passe i justament, ara, del 17 al 21 de juliol farem les últimes funcions al Teatre Olympia de València. Ha sigut una gira de dos anys de la qual estem molt agraïts i satisfets. Estes funcions seran la fi definitiva del xou, però al mateix temps em permetrà tornar a centrar-me de nou a fer tele, alguna cosa que també gaudisc molt. Així que anime els lectors a acostar-se al teatre este juliol a veure'm.

9.    Et veuries concursant en el programa? Quina estratègia seguiries per a aconseguir els 20.000 euros que es posen en joc cada setmana?

Em veuria concursant en este programa i, a més, anant a totes. Perquè hi ha moments en els quals, si et diuen que pots robar 2.000 euros al teu rival, doncs, xic, igual et cau molt bé, però és que són 2.000 euros, així, de colp! No ho dubteu, si voleu pasta, veniu a concursar. Vos esperem amb les saques plenes de bitllets, bon menjar, café acabat de fer i la millor companyia.

També et pot interessar

stats