Zoom | El preu de la mort

Episodi 14 Temporada 3 59 min.
12

La mort mou, a l’estat espanyol, entre 1.400 i 1.600 milions d’euros a l’any. Es tracta d’un dels negocis més rendibles. I ho és més encara perquè l’estat espanyol té una població cada vegada més envellida, però quant costa un soterrament. És a dir, quant costa morir-se?

Els pressupost dels soterraments oscil·len segons la ubicació geogràfica. En 2021, a la ciutat d’Alacant, valia una mitjana de 5.533 euros, contra els 5.455 d’una incineració. En canvi, la mitjana d’un soterrament a la ciutat de València pujava 3.583 euros, contra els 3.368 de la incineració. A què es deuen estes diferències?

Les funeràries no només guanyen diners per les exèquies, també existix una fórmula molt substanciosa: les assegurances de defunció. Dins de les assegurances, la de la mort és la segona que més gent contracta, és rendible?

Malgrat els beneficis gens menyspreables que aconseguixen, les grans funeràries duen a terme pràctiques que resulten, com a mínim, qüestionables. Un exemple és oferir els seus serveis a l’hospital com han denunciat diversos testimonis a ZOOM.

GEMMA va haver de vore el soterrament de sa mare per l’ordinador per culpa de la funerària i MANUEL va pagar pel taüt de sa mare quasi 5.000 euros perquè no li van oferir un altra possibilitat.

La mort també està molt vinculada al record, i en el programa de hui explorarem les maneres de recordar els éssers estimats. Vosté es faria un diamant amb les cendres del seu familiar mort? I una escultura?

Fem ZOOM en el preu de la mort

stats