Villena, la destinació ideal per a organitzar una boda medieval

El programa Zoom posa en relleu una proposta singular d’aquesta ciutat de l’Alt Vinalopó on viatjar al passat i on casar-se resulta fins i tot econòmic per als nóvios

Boda medieval a Villena / À Punt Mèdia

Algunes ciutats de la Comunitat Valenciana intenten competir amb París i lluiten per ostentar, també, el títol de ciutat de l’amor… A diferència de la ciutat de París, que celebra l’amor en genèric, les ciutats valencianes busquen l’especialització, com és el cas de Villena. La ciutat i el seu Ajuntament ajuden i col·laboren —amb diners públics— amb les parelles de nóvios que desitgen recrear els convits de l’edat mitjana. Perquè a l'edat mitjana també l'ostentació estava present en els casaments, tot i que encara no existien les xarxes socials.

Ara, a Villena, les dames i els cavallers del segle XXI, vestits d’època, participen amb els seus convidats —també mudats per a l'ocasió— en un autèntic viatge al passat. Quasi consagrada com "la ciutat de l’amor medieval", aquesta població de l’Alt Vinalopó celebra des de fa més de deu anys bodes medievals, que emmarca en les seues festes. I molt important per als nóvios: com que les considera un acte festiu més de la festa, l'ajuntament paga la decoració i la música. 

El programa d'investigació Zoom ha presentat aquesta singular proposta on viatjar al passat i casar-se resulta fins i tot econòmic.

Boda medieval a Villena
Boda medieval a Villena / À Punt Mèdia

Què és gratis per a les parelles que trien Villena per a casar-se?

Ampa Caballero, periodista de Bona vesprada i una de les parelles que s'ha casat a Villena, ha contat a l’equip de Zoom que com que la boda s’integra en les Festes Medievals de Villena, l’organització et proveeix de moltes coses de forma gratuïta: des de l’escenari als peus del castell a les flors, i també la música que acompanya per la cercavila.

Una festa medieval a Villena on, en compte d’actors, els protagonistes són els nóvios i els seus convidats. Una cerimònia amb un entorn privilegiat, el castell de la Talaia i que amaga una sorpresa final. Impossible d'imaginar com rep la parella els anells de matrimoni.

A la carta tens el programa de 'Zoom' dedicat als casaments

També et pot interessar

stats