Zoom

Vicent Monleón, colombaire: "Per culpa dels coloms ens vam perdre a la muntanya"

L'àrbitre de la Federació Valenciana de Colombicultura ha relatat en el programa Zoom dedicat als recats de muntanya la facilitat amb què es va perdre entre Tavernes i Benifairó de la Valldigna i com va ser el rescat

Vicent Monleón, àrbitre de la Federació Valenciana de Colombicultura, en 'Zoom' / À Punt Mèdia

Vicent Monleón és àrbitre de la Federació Valenciana de Colombicultura. Tot i que ell no té res a veure amb el muntanyisme, ha sigut una de les persones entrevistades en el programa de Zoom dedicat als rescats de muntanya. Perquè la passió de Vicent no és la muntanya, ho són els coloms. I per culpa dels coloms en una ocasió va tindre un bon sobresalt.

Com ha explicat a l’equip de Zoom, “un dia em tocava xiular a Benifairó de la Valldigna. Era l'àrbitre responsable de la prova i com que els coloms van pujar a la muntanya acudirem a buscar-los”. Vicent explica que pujaren fins al castell de Marinyén (també conegut com el castell de la Reina Mora). “Anàvem per la senda, però vam haver d’abandonar-la per a seguir els coloms. Començàrem a pujar amunt, per muntanya viva, i per l’instint de buscar els animals ens clavarem allí”. 

Tota la nit a la muntanya amb els bombers

Pensaven que seria qüestió de minuts, però el sol es va pondre i els colombaires ja no trobaven el camí de tornada. “A partir d’ahí va ser un calvari” ha explicat Vicent entre emocionat i divertit per com va ser de surrealista la situació. “Es va fer de nit. Véiem la llum del poble, tot era caminar i caminar i al final sempre tornàvem al mateix punt”.

Finalment, els colombaires perduts van decidir telefonar a l'112. “La sort que vam tindre és que portàvem els walkie-talkies i els telèfons mòbils…”. Com que s’havien perdut en una àrea de difícil accés per als agents de la policia, a les dues de la matinada els agents es retiraren i es va activar el protocol de rescat. A eixes hores “teníem fred, teníem fam, estàvem desfets”. Finalment, va arribar l’helicòpter amb els bombers de rescat. I com que de nit els helicòpters no poden volar, els bombers van estar tota la nit a la muntanya amb ells.

Mira el programa complet de Zoom ací

També et pot interessar

stats