Salvador Samper, informàtic forense: "Les persones s’espantarien en conéixer el significat d'algunes combinacions d'emojis"

El programa Zoom dedicat a la violència i els menors alerta sobre l'ús dels emojis per a indicar llocs en línia de venda de droga o altres activitats delictives

'Zoom' mostra com alguns emojis no són el que semblen / À Punt Mèdia

És el que pensa la majoria, que els emojis semblen un recurs fàcil i divertit per a potenciar la comunicació en els dispositius mòbils. Moltes persones en fan ús tant en les comunicacions personals com en les xarxes socials. Permeten estalviar paraules i donen agilitat a la comunicació quan es tracta de descriure emocions i estats d’ànim, així com situacions quotidianes. I, per damunt de tot, semblen un recurs inofensiu. Però, és això tot el que cal saber dels emojis?

Segons l’informàtic forense Salvador Samper, membre de l’Observatori Espanyol de Delictes Informàtics, “les persones s’espantarien de les combinacions dels emojis i el significat que poden tindre”. En declaracions al programa Zoom, ha detallat que hi ha alguns emojis especialment delicats. I alerta en cas de veure'ls a xarxes socials utilitzades per usuaris als quals no coneixem.  “L’emoji de la corona, el de l’endoll, també l’emoji amb dòlar en ulls i llengua… Tots aquests poden amagar algú que es dedica a alguna cosa probablement de dubtosa legalitat”. 

Samper, que al treball detecta delictes i delinqüents i el modus operandi que tenen, ha dit: “Per exemple, l’ús de l’emoji de caramels o llepolies, de vegades, es fa servir per a amagar la venda de drogues de disseny”. L’especialista alerta als pares i mares de la importància de conéixer aquest tipus de risc a les xarxes: “Conéixer-ho és important per a salvar els nostres fills i filles de companyies potencialment perilloses”.

Pots veure el programa de Zoom dedicat a la violència i els menors ací

També et pot interessar

stats