Paula Guerrero, jugadora del VCF femení: “Amb la professionalització de la Lliga i millor visibilitat, la situació va millorant”

El programa d’investigació d'À Punt Zoom ha abordat la discriminació de la dona en el món de l’esport 

Paula Guerrero, jugadora del VCF femení / À Punt Mèdia

Un dels àmbits on la bretxa salarial sembla lluny de desaparéixer és l’esportiu. Com ha assegurat Bernar Gimenez en Zoom, “s’estima que els homes esportistes guanyen cent vegades més que les dones esportistes". 

El conductor de Zoom i el seu equip han anat fins a la ciutat esportiva de Paterna per a entrevistar la jugadora del València CF femení, Paula Guerrero. Preguntada per la diferència de sous en el món de l'esport, i concretament en el futbol, ha explicat que "no pots intentar cobrar el mateix que molts jugadors de Primera" perquè "el futbol femení està començant". No obstant això, Guerrero ha apuntat que amb la professionalització de la Lliga i amb la visibilitat i l’obertura dels estadis, la situació va millorant a poc a poc. 

Pel que fa als comentaris masclistes als estadis, Guerrero ha recordat que quan jugava de xicoteta i marcava algun gol o regatejava els pares deien als seus fills "vinga va, que és una xiqueta i no pot fer-te això". "Des de menuda sentint això, t’hi acostumes", ha afirmat a les càmeres de Zoom.

Jugadores del VCF femení
Jugadores del VCF femení / À Punt Mèdia

També et pot interessar

stats