Així és Naria, l'empresa de Castelló que connecta el menjar sobrant de la restauració amb bancs d’aliments

Durant el 2023, la plataforma ha generat una capacitat d’ajuda per a més de 200.000 persones i ha evitat que més de 3.000 quilos de acabaren al fem

Kilian Zaragozá, fundador i CEO de Naria, en 'Zoom' / À Punt Mèdia

Un empresari de Castelló, Kilian Zaragozá, ha creat una plataforma que connecta l'empresa que vol donar menjar amb el banc d'aliments que ho necessita per a ajudar els col·lectius més desafavorits. La plataforma s'anomena Naria i, com ha explicat a l'equip de Zoom el seu CEO i fundador, "en acabar el 2023, hem generat una capacitat d'ajuda per a més de 200.000 persones, que són més de 480.000 racions d'aliments distribuïdes". Unes xifres esborronadores.

Per a explicar el funcionament de la plataforma, l'equip de Zoom ha entrevistat una de les empreses que en fa ús i que es dedica al càtering. Javier García, director de producció de Gourmet Catering y Eventos, ha explicat que cada dia donen a la plataforma carn i peix per a menjar o per a preparar caldos. "En el 2023, hem evitat que més de 3.000 quilos de menjar hagen anat al fem, que s'han convertit en unes 7.500 racions de menjar. Traslladat a euros, seran uns 45.000", ha dit Javier Garcia.

Tot és desgravable

La ferramenta és gratuïta per a entitats socials i bancs d’aliments: les que paguen pel servei de Naria són les empreses. Amb la plataforma també s’ha aconseguit un estalvi de més de 500 tones de CO₂. Com ha explicat Javier García, tota la mercaderia que es dona per mitjà de la plataforma es pot desgravar fiscalment. “Per tant, el cost mensual és mínim”. La plataforma ha donat resposta i solució a un volum d’excedent molt gran, difícil de gestionar eficientment”.

Mira el programa de Zoom dedicat al malbaratament alimentari

També et pot interessar

stats