“Estan molt bé els macrofestivals, però és molt important que no es perda la música a les sales”

Jorge Martí, cantant del grup La Habitación Roja, valora la proliferació de festivals a Espanya en el programa Zoom d'À Punt

Feslloc, a Benlloc, la Plana Alta / À Punt Mèdia
20 de setembre 2023 - 11:51

El programa d’À Punt Mèdia Zoom dedicat a analitzar el fenomen dels festivals de música a Espanya ha informat que ja se superen el miler d’esdeveniments musicals, entre festivals i macrofestivals. Una xifra que contrasta amb una altra, la facilitada per Nando Cruz, periodista musical i autor del llibre Macrofestivals, el forat negre de la música. Segons Cruz, amb la proliferació d’aquest tipus de negoci musical, “només hi ha unes 300 sales de concerts” i reclama la importància que convisquen els dos formats.

Una idea que també ha reforçat Jorge Martí, cantant del grup La Habitación Roja, que ha dit que “és molt important que no es perda la base, la música a les sales”. I quan el programa aborda la música en espais més reduïts, una possible segona conseqüència de la proliferació dels macrofestivals musicals és que no solament se'n ressenten les sales, també els festivals més modestos.

Un exemple seria el Feslloc, que se celebra a Benlloc, a la Plana Alta, des de fa 15 anys. Voro Golfe, coordinador d'aquest festival, ha dit a Zoom: "Que els festivals grans es mengen els menuts pot passar, possiblement ja està passant".

És molt important que no es perda la base... la música a les sales Jorge Martí - Cantant de La Habitación Roja

En canvi, no tots pensen igual. La consellera de Turisme, Nuria Montes, pensa que “sempre hi haurà gent que anirà a eixe festival més menut que està més especialitzat en una música concreta". Desig també de molts altres, com ha expressat Esteve, component del grup valencià Auxili: “Pense que els festivals haurien de poder conviure amb els xicotets concerts, amb les xicotetes organitzacions”.

El defensor dels més menuts és Àrtur Martínez, cantant de La Fúmiga. Ell ha dit a Zoom que la seua formació té molt clar que “mai de la vida farem únicament i exclusivament festivals. Continuarem anant a pobles, a llocs xicotets, perquè és allí per on començàrem i on haurem d’acabar. Això ho tenim molt clar”.

 

Ací pots veure el programa sencer:

També et pot interessar

stats