L'Apuntador, l'influenciador de llengua d'À Punt: "El primer error dels valencianoparlants és avergonyir-nos"

Zoom parla amb Adrià Jaen sobre la seua tasca de divulgació de la llengua en les xarxes socials d'À Punt

Adrià Jaén és l'Apuntador, l'influnciador de llengua en les xarxes socials d'À Punt / Zoom
À Punt
Maria Ramírez
21 de febrer 2023 - 16:19

L'Apuntador és una figura que va sorgir "perquè els lingüistes eixiren un poquet de l'armari". Així s'autopresenta Adrià Jaén quan en el Zoom dedicat al valencià s'analitza l'ús de la llengua en les xarxes socials. À Punt desenvolupa així la seua pròpia figura per a, a través de les xarxes, assessorar l'audiència en matèria lingüística. "L'Apuntador és un divulgador", remata Adrià. A través de Tiktok, Instagram, Twitter i Facebook es parla de "les errades, les virtuts i la riquesa de la nostra llengua". Segons Jaén, si hi ha alguna errada que cometem els que parlem valencià "és avergonyir-nos o de vegades amagar la llengua".

La importància de l'autoestima

Segons Jaén, "el valencià es parla bé i els valencians han de tindre autoestima". Molts usuaris del valencià, per por de dir paraules malament, directament decideixen no usar la llengua. Però lluny de la realitat, moltes d'aquestes paraules estan perfectament acceptades i es poden emprar. Com ara vacacions. "Moltes vegades no pensem que la llengua siga tan rica com és", assenyala Jaén.

Des de fa 300 anys, uns o altres han intentat que la nostra llengua morira i ací s'han mort ells, però nosaltres continuem parlant la nostra llengua.

L'Apuntador, a més, es mostra optimista i considera que "som un poble fidel a les seues arrels i a la seua llengua". Tant és així, que a pesar d'haver patit més de 300 anys de maltractament, el valencià continua existint. "Des de fa 300 anys, uns o altres han intentat que la nostra llengua morira i ací s'han mort ells, però nosaltres continuem parlant-la".

Com afirma Jaén, "la llengua és el patrimoni més important d'un poble i el que hem de mantindre amb més ímpetu i amb més energia" i segons ell, "el poble valencià fa els deures".

Zoom sobre l'estat de la llengua

No et perdes el reportatge de Zoom dedicat a analitzar l'estat actual de la llengua.

També et pot interessar

stats