L’alzirenc Jesús Soriano, l'altaveu dels professionals de la restauració en les xarxes amb Soy camarero

Aquest cambrer ha creat en Facebook, Instagram i Twitter un popular canal en què denuncia les irregularitats del sector i, a més, col·labora amb els bons empresaris a buscar plantilla

Jesús ha donat veu als cambrers / À punt Mèdia

Jesús Soriano és cambrer des dels setze anys. I com que a l'esquena acumula nombroses experiències —algunes millors que altres—, l’any 2016 va començar a fer soroll en les xarxes socials amb el seu perfil ‘Soy camarero’. Des de Facebook, Instagram i Twitter s’ha convertit en un referent dels professionals que es dediquen a la restauració. Ja suma més de mig milió de seguidors, que aprofiten aquestes finestres virtuals per a denunciar públicament situacions d’explotació i abús, així com ofertes de treball que no compleixen la legalitat.  

Les publicacions en les seues xarxes estan al servei dels professionals que treballen cada dia darrere de la barra. Jesús Soriano, entrevistat per l’equip de Zoom, ha parlat de la precarietat que envolta la faena de cambrer i cambrera a la Comunitat Valenciana. Ell, quasi sense voler, pràcticament s’ha convertit en altaveu del sector, amb missatges d'humor i de vegades punyents.

Soriano ha recordat en el programa Zoom que és important complir el conveni i també que les empreses donen els dies lliures que toquen: "Així els cambrers i cambreres estaran més contents i atendran millor la clientela”.

La seua interacció amb el públic, unida a la seua experiència, el va portar, l’any 2020, a publicar el seu primer llibre amb un important segell editorial. La novel·la gràfica Soy camarero. El cliente no siempre tiene la razón recull anècdotes al voltant del món de l'hostaleria. Un treball que, a més, vol conscienciar el públic de com de dur pot arribar a ser la faena de cara al públic. Soriano ha volgut destacar que quan veu anuncis de faena interessants els fa servir en històries en Instagram, per tal d'ajudar els bons restauradors.

Ací pots veure el programa sencer de Zoom:

També et pot interessar

stats