Kiko Devesa, professor: "Davant l’exigència de l’èxit, preparar els alumnes per al fracàs és molt important"

El professor de l’IES L’Arabí de l’Alfàs del Pi ha destacat a Zoom que davant el bombardeig de missatges d’èxit, és fonamental estar preparats per a la decepció

Kiko Devesa, professor de l'IES L'Arabí de l’Alfàs del Pi, en el programa 'Zoom' / À Punt Mèdia

En l’etapa de l’adolescència, plena de canvis, sentir-se a soles pot ser un problema freqüent. Per als alumnes més joves, per als preadolescents i adolescents, trobar i confiar en una persona —siga de l'àmbit familiar o de fora—, una persona adulta a qui contar-li els traumes, les decepcions i les infelicitats no és gens fàcil. I menys encara si es tracta de problemes més greus. Tot i que parlar és una de les millores maneres de previndre l’agreujament de qualsevol trauma o malaltia, ja siga en l’àmbit educatiu, en l’entorn familiar o amb l'ajuda d'un professional.

Kiko Devesa, professor a l’IES L’Arabí de l’Alfàs del Pi (Marina Baixa), en declaracions a l’equip del Zoom dedicat a la salut mental, ha explicat amb contundència que “estem exigint als alumnes una cultura de l'èxit, però, en canvi, no estan preparats per al fracàs. Davant l’exigència de l’èxit, preparar els alumnes per al fracàs és molt important…”.

Telèfons d'ajuda

Els recursos que té l’alumnat, siguen preadolescents o adolescents, són diversos i no sempre els coneixen:

  • Telèfon de l'Esperança amb seu a València: 717 003 717 o 963916006
  • Fundació Anar d’ajuda a xiquets, xiquetes i adolescents: telèfon 116 111 
  • Telèfon 024 (Ministeri de Sanitat). És gratuït, confidencial i disponible les 24 hores del dia. Es tracta d'una línia d'atenció a les conductes suïcides que també atén familiars i persones properes a les persones en risc.
Qualsevol xiquet, xiqueta o jove pot marcar el número 116 111. És gratuït i confidencial. Ací trobarà un psicòleg o psicòloga que l'escoltarà, l'orientarà i l'ajudarà a trobar una solució. Fundació Anar - Ajuda a xiquets, xiquetes i adolescents

En telèfons com per exemple el de la Fundació Anar d'ajuda a preadolescents i adolescents, els seus professionals atenen qualsevol problema que afecte un menor d'edat (dificultats de relació, problemes psicològics, etc.). Com diuen des de la fundació "qualsevol xiquet o xiqueta a o jove pot marcar el número 116 111. És gratuït i confidencial. Ací trobarà un psicòleg o psicòloga que l'escoltarà, l'orientarà i l'ajudarà a trobar una solució".

En definitiva, el punt important és fer ús de les ferramentes públiques i d'associacions per tal de trobar un espai on poder parlar de qualsevol trastorn, amb una persona qualificada, amb l'objectiu d’evitar una evolució a pitjor. 

També et pot interessar

stats