“Amb la intel·ligència artificial, les faenes repetitives, tot i que siguen d’alta qualificació, van per l’aire"

Zoom analitza amb experts l'impacte que tindrà la intel·ligència artificial en les professions del futur

'Zoom' consulta amb experts com afectarà la intel·ligència artificial les faenes del futur / Imatge de portada: Terelyuk (Shutterstock)

A ningú se li escapa que la intel·ligència artificial ha vingut per a quedar-se, i també que camina a passos de gegant, tot i que encara no en coneixem els límits. Els fets demostren que ha arribat xafant fort. El programa Zoom, amb l'ajuda dels especialistes consultats, ha fet un repàs de les faenes que van incorporant cada vegada més presència de les màquines intel·ligents.

No es tracta de sembrar la por, i sí de saber què passa al voltant. Com ha dit Manuela Pascual, secretaria ocupació de CCOO del País Valencià, “les persones serem necessàries per a portar les màquines”. Però a ningú se li escapa que hi haurà un canvi en les necessitats del mercat laboral. 

Segons l’anàlisi feta per l’expert financer Eduardo Bolinches, la clau està en les faenes repetitives. En paraules seues: "Les faenes repetitives, tot i que siguen d’alta qualificació, van per l’aire... Un administrador d’empresa, un departament de comptabilitat o el de recursos humans… Va tot per l’aire. Un cirurgià o neurocirurgià, la meua faena (expert financer)… la dels periodistes… tot per l’aire”. I a una velocitat important. 

Segons Pascual, els llocs que tenen més paperetes de veure’s afectats seran “els sectors manufacturers, els intensius en mà d’obra i els que fan faenes molt repetitives”. Així ja hi ha al mercat robots obrers que posen taulells. “També les faenes relacionades amb l’emmagatzematge i el transport”, ha afegit.

 

També et pot interessar

stats