La inspiradora història de Jose Teruel, entrenador del Hockey Club Sedaví amb 83 anys

L'esportista és el patinador més veterà del club, on continua amb la mateixa il·lusió que fa cinquanta anys

Jose Teruel continua entrenant a hoquei als seus 83 anys / À Punt
16 d'abril 2024 - 08:00

En arribar a l'Hoquei Club Sedaví, un entrenador destaca per damunt de la resta. Es tracta de Jose Teruel, un esportista que fa més de cinquanta anys que entrena i és, sense dubte, el patinador més veterà del club. El seu cas és un dels que ha reflectit el programa Zoom dedicat a l’envelliment i als avis i àvies extraordinaris. A més a més, als seus 83 anys, diu que no sap que és estar malalt: “No tinc ni una aspira en casa”. 

Si donem una ullada arrere i parem en els anys quaranta, quan Jose era un xiquet, mentre uns joves triaven ser futbolistes o uns altres preferien anar a classe de pintura o dibuix, aquell jove en el seu temps lliure ha recordat quina era la seua il·lusió: “L’única il·lusió que jo tenia de jove era anar dissabte i diumenge a patinar. A passar la vesprada”. Jose hi anava amb un grup d’amics. Ara, de tots ells, no li’n queda cap. “Soc supervivent”, afirma.

La seua afició va anar evolucionant cap al patinatge artístic, amb companyia de la seua dona, a qui hui dia ja no té al seu costat, en faltar després de patir Alzheimer. Així recorda ell els últims moments amb ella: “Com ella no podia quedar-se a soles a casa, jo me l'emportava amb mi a la pista. I quan ella em veia, em deia ‘posa'm els patins' i se’n recordava de patinar”.

Jose amb la seua dona, també patinadora com ell
Jose amb la seua dona, també patinadora com ell / À Punt Mèdia

El secret de la longevitat 

Per a ell el secret de la longevitat és no fumar ni beure ni cap altre vici. L’alimentació és molt important. “Jo soc més de verdura que d’altra cosa”, explica. Però, això sí, a l’equip de Zoom, Jose ha fet dues confessions: “abans la cerveseta no, ara sí”. I quan li pregunten pels cremaets contesta: “Ai, ja has tocat l’ancla. El cremaet, sí”.  

Pots veure el programa sencer ací

També et pot interessar

stats