Els impulsors del Festival de la Cançó de Benidorm reivindiquen el seu llegat: "Gràcies als casposos viuen els moderns"

Pepe Pagés, que va ser el secretari de l’alcalde Pere Zaragozá —creador i impulsor del primer festival de la cançó—, ha defés davant les càmeres de Zoom la importància d'aquell primer certamen musical

Pepe Pagés va ser el secretari de l’alcalde Pere Zaragozá / À Punt Mèdia

Benidorm ja torna a ser la ciutat de la música. Un privilegiat enclavament a la vora del Mediterrani on es van donar a conéixer noms com Raphael (guanyador el 1962) i Julio Iglesias (guanyador el 1968) —que entre la ciutadania representa quasi la marca del festival—. I per on també van passar figures com el Duo Dinámico, Karina i Víctor Manuel, entre molts altres. 

L’actual alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha dit a l’equip de Zoom que "el record del primer festival era prou potent perquè tot el que es fera en l'actualitat fora molt digne”. 

"Allí pots fer el que vulgues"

L’equip de Zoom també ha parlat amb alguns dels impulsors del primer festival de Benidorm, que han reivindicat el seu llegat davant de les càmeres: "No som 'els casposos', com diu molta gent… però gràcies a aquells casposos viuen els moderns". Són les paraules de Pepe Pagés, l’exsecretari de l’alcalde Pere Zaragozá. 

El periodista Borja Terán ha dit de Benidorm que "sempre ha sigut coent en el bon sentit de la paraula. És un món que et permet trencar amb la rutina i pensar que allí pots fer el que vulgues…". Diu que això, per al món de l’espectacle, la música i els artistes "era perfecte".

Mira el programa sencer

També et pot interessar

stats