El final feliç de Matt, el gos maltractat i abandonat a les portes d'un supermercat de València

La història de Matt arriba a Zoom, l'espai d'investigació d'À Punt, en un programa que analitza l’alt índex d’abandonaments d’animals de companyia i el benestar animal

Amb signes evidents de deshidratació, anèmic i ple d’infeccions, així van trobar Matt / Zoom À Punt

La història de Matt és una d'aquelles històries que et trenquen l’ànima. El van trobar lligat a les portes d’un supermercat de València amb signes evidents de deshidratació, anèmic i ple d’infeccions. 

“Estava en un estat de salut horrible, no podria alçar-se, pràcticament estava mig mort”, ha contat Bea Cortina, directora de Modepran. El seu aspecte i estat narrava les dures vivències a les quals s’havia enfrontat durant gran part de la seua vida. 

Matt va tindre sort de creuar-se amb un altre tipus de persones; els veïns que s’apiadaren d’ell i el rescataren, amb la gent de la protectora que el va cuidar i amb la família d’acollida que li va obrir les portes de sa casa. Gràcies a tots ells, Matt està recuperat i feliç.

Una foto de Matt després d'haver sigut rescatat
Una foto de Matt després d'haver sigut rescatat / Zoom À Punt

Col·laboració ciutadana per a localitzar el responsable

L’impacte de les imatges publicades en les xarxes socials va provocar una reacció social en forma de mobilització que va ajudar a identificar al culpable. A pesar de no tindre microxip, “a través de diverses cridades de ciutadans que coneixien al presumpte responsable de Matt, vam saber qui era i vam denunciar el cas”, assegura Cortina.

Dies després de la difusió del cas de Matt, el responsable del gos es va entregar a la Policia Local i ara com ara el cas està denunciat en la Fiscalia de Medi Ambient. La nova llei de protecció animal, que encara està en procés d’aprovació, endurirà les penes fins als dos anys de presó si l’animal mor a causa del maltractament.

Les penes haurien de ser majors, perquè es tracta de delictes greus de maltractament i creiem que són insuficients Bea Cortina - Directora de Modepran

Però aquesta és només una de les històries dels molts gossos abandonats cada any. Zoom, l'espai d'investigació d'À Punt, analitza l’alt índex d’abandonaments d’animals de companyia. Més de 300.000 animals són anualment abandonats a Espanya, segons les estimacions de la Fundació Affinity, defensora del benestar animal.

També et pot interessar

stats