Quants diners cal regalar en una boda? Una aplicació fa el càlcul segons el grau de proximitat a la parella

L'equip del programa Zoom ha indagat en tots els aspectes de l'organització d'una boda i ha descobert una ferramenta digital que estima la quantitat idònia que cal regalar

Una parella de novençans amb amics i amigues / À Punt Mèdia

Mentre algunes persones diuen que els regals “són voluntaris”, la realitat és que d’una banda serveixen a la parella de promesos per a pagar el cobert i alguns dels costos de la festa, i d’altra també són el primer mal de cap. Quan la persona s'assabenta que l'han convidada a una cerimònia nupcial, el primer dubte sol ser: “I quants diners donem?”. 

Les persones consultades per l’equip de Zoom parlen d'un marge que es troba entre 120 euros i 200 euros. Les estadístiques, quan et consideres un convidat més, parlen dels 150-160 euros per persona. En el cas d’un regal mitjà. Amb aquests comptes, un convit mitjà d’uns 21.000 euros quedaria més que pagat amb l’aportació dels convidats. Però que passa quan el convidat és, a més de família, un familiar molt pròxim i volgut?

Què hauria de donar la tia del nóvio?

José Antonio Melo i el seu equip de bodas.net han desenvolupat una ferramenta per a les persones que han sigut convidades i no tenen referències sobre quants diners donar. O no saben a qui preguntar. És l’aplicació anomenada “Calculadora de regalos de boda. ¿Cuánto hay que dar?” .

L’equip de Zoom ha portat la nova calculadora al carrer i l'ha feta provar a algunes persones. Una de les dones entrevistades s'ha registrat a l'aplicació com “tia del nóvio”. Quan l’aplicació li ha preguntat el seu grau de proximitat, la dona ha contestat “10. Molt important”. Amb només aquesta informació, l’aplicació li ha donat una xifra orientativa del que hauria de regalar la tia al seu nebot que es casa. Vols conéixer quina xifra li ha dit i que ha contestat la tia del nóvio?

La tia del promés s'ha quedat sorpresa amb l'aplicació
La tia del promés s'ha quedat sorpresa amb l'aplicació / À Punt Mèdia

També et pot interessar

stats